StoryEditor
Ostalonovi izazov

'Ovo mi je prilika karijere': Labrović odlazi u Zagreb, Hrvace su brzo riješile pitanje novog trenera

Piše Mišo Gulić
2. srpnja 2019. - 12:10

Dojučerašnji trener trećeligaša Hrvaca Mirko Labrović pronašao je novi angažman, ovog puta među drugoligašima.

On će od predstojeće sezone sjediti na klupi lanjskog prvoligaša Rudeša, što će mu nakon iskustava u Šibeniku i Solinu biti treći takav pokušaj da se nametne u nešto probranijem nogometnom društvu.

- Meni je ovo novi izazov, do sada sam nekako uvijek bio na domaćem dalmatinskom terenu, a sada put me vodi u Zagreb. Rudeš je klub koji je do prije mjesec dana bio prvoligaš, a to je samo po sebi jedan poseban izazov. Svjestan sam težine posla, ali ovo je prilika da ponovno skrenem pažnju na sebe, na sve ono što sam godinama dobro radio.

- Vidim ovo kao jednu veliku priliku i za osobni iskorak i nadam se najboljem. Znam da neće biti jednostavno, ali meni nikad jednostavno u ovom poslu nije ni bilo, tako da spreman dočekujem svaku situaciju - kazao je.

Uprava Hrvaca na čelu sa Stipom Doljaninom brzo je reagirala i riješila pitanje novog trenera, a izbor je tako pao na 38-godišnjeg Ivana Radeljića, dobro poznatog igrača koji je prošle godine vodio Imotski, čiji raspad sistema i ispadanje u niži rang nije uspio spriječiti.

Radeljić je imao bogatu karijeru. Sve je krenulo u Hajduku, zatim se njegov put nastavljao kroz Šibenik, Inter Zaprešić, njemački Energie Cottbus, japansku Cerezo Osaku, turske Gencebirgli te Antalyaspor, da bi karijeru zaključio u Splitu prije četiri godine.

Prvo trenersko iskustvo imao je u Imotskom kojeg je vodio i prije dvije sezone, doduše nešto kraće nego ovaj posljednji put.

Izdvojeno

10. kolovoz 2020 23:08