StoryEditorOCM
Ostalojedino logično

Otkazana utrka Formule 1 u Imoli zbog velikih poplava: ‘Ne bi bilo u redu vršiti dodatni pritisak...‘

Piše Hina
17. svibnja 2023. - 13:57

Velika nagrada Emilije Romagne u Imoli neće se održati ovog vikenda zbog ekstremnih vremenskih prilika u sjevernoj talijanskoj regiji, rekli su organizatori u srijedu.

"Donesena je odluka o odgodi jer nije moguće sigurno organizirati događaj za naše navijače, timove i naše osoblje i to je ispravna i odgovorna stvar s obzirom na situaciju u kojoj se nalaze mjesta i gradovi u regiji", priopćili su organizatori.

"Ne bi bilo u redu vršiti dodatni pritisak na lokalne vlasti i hitne službe u ovom teškom trenutku... Također želimo odati priznanje radu hitnih službi koje čine sve što mogu kako bi pomogle potrebitima."

Ranije je talijanski ministar prometa Matteo Salvini pozvao na odgodu utrke u Imoli zbog nepovoljnih vremenskih prilika u sjevernoj Italiji. Najmanje tri osobe su poginule, a tisuće su evakuirane iz svojih domova u razornim poplavama koje su pogodile regiju Emilia Romagna.

Utrka u Imoli šesta je etapa sezone, a slijede je VN Monaka i VN Španjolske sljedeća dva vikenda.

Red Bull je do sada pobijedio u svakoj utrci, a dvostruki svjetski prvak Max Verstappen ima 14 bodova više od momčadskog kolege Sergija Pereza.

Osoblje Formule 1 je zamoljeno da napusti stazu u utorak zbog straha od poplava jer je razina vode u rijeci Santerno koja teče uz stazu porasla.

Bolidi bi trebali stići na stazu tek u petak, ali dio osoblja je već stigao jer trebaju postaviti garaže.

Talijanska agencija za civilnu zaštitu u ponedjeljak je izdala crveno upozorenje za vremenske uvjete za sjevernu regiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:07