StoryEditorOCM
Ostalou italiji se vozi

Otkazan reli po njemačkoj, vlasti nisu dale zeleno svjetlo za organizaciju

Piše Hina
26. kolovoza 2020. - 14:09

Reli po Njemačkoj, šesta po redu utrka Svjetskog prvenstva WRC-a ove sezone, otkazan je pa će se ta praznina u kalendaru  iskoristiti da se za dva tjedna unaprijed pomakne reli po Italiji. 

Reli po Italiji, koji se trebao održavati na Sardiniji od 29. listopada do 1. studenog, sada će se održati od 8. do 11. listopada, objavili su u srijedu organizatori.

Reli po Njemačkoj je otkazan jer njemačke vlasti nisu dale zeleno svjetlo za organizaciju te utrke koja se trebala održavati od 15. do 18. listopada.

"S novim datumom izbjegli smo preklapanje s Grand Prixom Formule 1, koji će biti isti taj vikend u Imoli", objasnili su organizatori zašto su odlučili pomaknuti reli po Italiji.

Sezona Svjetskog kupa, koju je u ožujku prekinula pandemija koronavirusa, na jesen će se nastaviti u Estoniji. Prema promotorima WRC-a i Međunarodne automobilske federacije (FIA), prva utrka nakon duže pauze vozit će se od 4. do 6. rujna.

Nakon Estonije slijede reliji po Turskoj (18-20. rujna), Italiji (8-11. listopada) i Belgiji (19-22. studenog), a prije prekida sezone organizatori su održali tri utrke (Monte Carlo, Švedska, Meksiko).

Francuz Sebastien Ogier u Toyoti trenutačno je vodeći u poretku vozača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 06:14