StoryEditor
OstaloEP u gimnastici

Ostvarili jednaku ocjenu u kvailfikacijama: Ude i Seligman u finalu konja s hvataljkama

10. kolovoza 2018. - 02:33
2018-08-09T142912Z_1697234350_UP1EE89148NNL_RTRMADP_3_EUROPEAN-CHAMPIONSHIPS-GYMNASTICS.JPG

Hrvatski gimnastičari Filip Ude i Robert Seligman plasirali su se u finale vježbe na konju s hvataljkama na Europskom prvenstvu u Glasgowu, u kvalifikacijama su obojica ostvarila su jednaku ocjenu 14.766 te su podijelili četvrto mjesto.

- Ovo je osmo finale za mene na europskim prvenstvima. Eto, zadnja tri puta sam bio četvrti. Dat ću sve od sebe u finalu jer sam stvarno sjajno spreman i želim popraviti ocjenu barem za tri-četiri-pet desetinki u izvedbi. Danas je bio veliki pritisak za mene jer znam koliko sam spreman, znam da već mjesecima radim dvije vježbe dnevno i onda kad dođe ovakav trenutak i kad trebate dići ruku i koncentrirati se, nije baš lako vježbati. Ali opet, bio sam pun samopouzdanja pošto sam znao da sam potpuno spreman. Stvarno imamo maksimalnu podršku, maksimalne uvjete. I evo, i Filip i ja smo to opravdali ovim ulaskom u finale. A nadam se, ako uspijemo, kao prije deset godina, ponoviti 2008. i obojica se popeti na postolje, to će biti kruna našeg uspjeha ovdje na Europskom prvenstvu - na odlične kvalifikacije, ali i na nadolazeće finale osvrnuo se Seligman.

Prije 10 godina u Lausanni Seligman je osvojio brončanu medalju, dok je Filip Ude tada bio srebrni.

- Nakon dugo, dugo godina sam uspio napraviti vježbu, sretan sam. Kao što sam i najavio, radio sam jednu trening vježbu, a tako sam ju i odradio. Skoro ista vježba kao i sa zadnjeg kontrolnog treninga. Znači, kao da sam ju preslikao. Jako sam zadovoljan - zadovoljno je svoju vježbu u kvalifikacijama komentirao Ude.

Osim Udea i Seligmana, od hrvatskih su gimnastičkih reprezentativaca nastupili još i Anton Kovačević te Jakov Vlahek. Svih četvero hrvatskih gimnastičara nastupilo je u višeboju, no naglasak je ipak bio na njihovim primarnim spravama. Anton Kovačević tako je u kvalifikacijama preče zauzeo 13. mjesto s ocjenom 13.400. Jakov Vlahek solidnom je vježbom na ručama zaradio ocjenu 11.700 te se plasirao na 82. mjesto.

Finala po spravama na EP na rasporedu je u nedjelju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2021 03:14