StoryEditor
Ostalobitka za prvaka

Omišani u finale ulaze rasterećeniji od Makarana: ‘Mi smo svoje ciljeve već ispunili, nama je ovo nagrada za cijelu sezonu‘

16. srpnja 2020. - 12:02
Božidar Vukičević/HANZA MEDIA

Domaćin i prvak u zadnje dvije sezone Novo Vrijeme Apfel favorit je u večerašnjem finalu doigravanja za futsal prvaka Hrvatske (20 sati – prijenos Arenasport 2, HNTV), ali pitat će se nešto i Olmissum.

Uostalom, u regularnom dijelu lige Makarani su tek u zadnjem kolu stigli ispred Omišana do “jedinice” i prednosti domaćeg terena u jedinoj utakmici finala.

- Mislim da Makarani ne bi smjeli bježati od uloge favorita. Mi smo svjesni da su oni favoriti, pogotovo na domaćem terenu, ali zato imaju i više za izgubiti. Mi smo svoje ciljeve već ispunili, nama je ovo nagrada za cijelu sezonu i ulazimo rasterećenije u finale. Njima bi neosvajanje prvenstva bio neuspjeh. No, tko god da izgubi jednako loše će se osjećati – rekao nam je iskusni vratar Olmissuma i reprezentacije Hrvatske Žarko Luketin (31).

Omišani su u premijernoj prvoligaškoj sezoni, u tek petoj godini postojanja kluba, nakon finala kupa, stigli i do finala prvenstva.

- To su rezultati koji nam nisu bili zacrtani kao ciljevi, ali su došli. No, ne bi bilo lijepo ni izgubiti dva finala u istoj sezoni, ostao bi gorak okus – rekao je Luketin.

Dan odmora je bitan

Novo Vrijeme će imati prednost domaćeg terena, doduše igra se bez gledatelja, dok ćete vi imati dan odmora više prije finala?

- Taj dan će igrati dosta veliku ulogu, ali domaći teren je prednost i kada nema navijača. Pogotovo u Makarskoj gdje su oni u zadnje tri-četiri sezone upisali jedan poraz, a tu su dolazile vrhunske momčadi, i u Ligi prvaka. Domaći teren im je ogromna prednost. To smo mi sami krivi, nemamo što plakati za tim.

Iskustvo je na strani Novog Vremena, ali i ti također znaš kako se osvajaju trofeji?

- Mi smo mlada momčad. Imamo momke od 20-21 godinu koji su nam nositelji igre, a nisu nikada igrali ni polufinale. Makarani su navikli na trofeje. Kod nas mislim samo Horvat i ja imamo osvojeno prvenstvo. Tu su oni u velikoj prednosti, ali kada počne utakmica...

Odlične obrane

U dvije utakmice doigravanja, četvrtfinalu i polufinalu, primili ste samo jedan gol?

- Mi jedan, a Novo Vrijeme dva – uzvratio je odmah Luketin.

- To pokazuje koliko se dobro igraju obrane i da je obrana uz fizičku pripremljenost postala najvažnija u malom nogometu.

Momčadi koje imaju na papiru i nominalno bolje igrače ne mogu parirati na terenu nama koji smo fizički spremniji. Pokazalo se da su dvije najbolje momčadi i dvije fizički najbolje momčadi. U finalu neće biti puno golova. Bit će to šahovska utakmica, sve će se svesti na jedan gol. Tko bude ima više sreće i pameti taj će dobit.

A tko će dobit?

- He, he... Nadam se da ćemo to bit mi! - vjeruje Luketin.

Šteta samo zbog korone, što nisu normalni uvjeti. Kakve bi to bile fešte od utakmica susjeda Makarana i Omišana, pred punim dvoranama, u finalnoj seriji do tri pobjede...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. listopad 2020 17:59