StoryEditor
Ostalobravo omišani

Olmissum slavio u Makarskoj za obranu titule

Piše Jakov Kovačević
29. svibnja 2021. - 00:02

Omišani su na treću utakmicu finalne serije prvenstva Hrvatske u futsalu u Makarsku doputovali sa prednošću od 2:0, a nakon pobjede u gradu podno Biokova po drugi put su uzastopno postali državni prvaci:

Iako su Novom vremenu radi ozljede nedostajali Brkić, Pulinho i Rodrigo igrači Tea Strunje dobro su otvorili utakmicu, Kazazić je u 3. minuti imao dobru prigodu ali je bio neprecizan.

Potom pokušava i jenuo, a njegov udarac brani Luketin. Jurić se u 9. minuti našao u velikoj šansi, no Bašković brani njegov udarac.

U brzom kontranapadu nova prigoda za Kazazića, ali i ovoga puta siguran je vratar gostiju. Jurlina se u 11. minuti našao sam ispred vratara Baškovića koji sjajnom obranom svoju mrežu drži netaknutom. Gosti su u 17. minuti tražili kazneni udarac, suci su biuli drugog mišljenja i ništa od toga.

Olmissum dolazi u 19. minuti do početne prednosti, Postružin krade loptu Osredkaru i posprema ju u vrata domaćih za o:1. Pred odlazak na odmor Jelavić puca, a Luketin izlazi kao pobjednik i iz ovog dvoboja. Tek što je počelo drugo poluvrijeme Jelavić pokušava poravnati rezultat, a Luketin izbacuje loptu u korner. Gosti su podebljali vodstvo u 23. minuti kada Pavić lob udarcem postavlja 0:2.

Dvije minute nakon toga ponovo se trese mreža Novog vremena, na dodavanje Horvata Jelovčić je precizan za 0:3. Od tada trener Strunje igra sa Jelavićem u ulozi vratara-igrača, a u igri pet na četiri domaći su bili uspješni. Na asistenciju Kazazića Horvath poentira za 1:3 u 30. minuti.

Na kraju smo vidjeli i malo drame kada Osredkar dolazi do odbijene lopte i iz drugog pokušaja smanjuje na 2:3 u 40. minuti. Tek što se krenulu sa centra Osredkar glavom ubacuje loptu u svoju mrežu za konačnih 2:4.

Poslije završetka utakmice došlo je do nepotrebne nervoze te je kasnila dodjela nagrada i priznanja.

Kad se sve primirilo predstavnik HNS Romeo Čižmešija  uručio je pehar za drugo mjesto kapetanu Novog vremena Apfela Mati Vukoviću, a Boris Durlen pobjednički i prelazni pehar kapetanu Olmissuma Stjepanu Perišiću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 05:29