StoryEditorOCM
Ostaloliga prvaka

Olmissum na Mallorci nastavlja europsku avanturu, Palma je veliki favorit

Piše Ivan Renić
29. studenog 2023. - 10:09

Hrvatski futsal i ove godine ima predstavnika među najboljih 16 momčadi u Europi. Olmissum večeras od 19 sati počinje Elitnu rundu Lige prvaka na španjolskoj Mallorci, a protivnik im je domaćin Palma. 

Odmah u vatru! Španjolci su u prošloj sezoni pokorili Europu, otišli do kraja u Ligi prvaka. U finalu su pobijedili portugalski Sporting koji je u Glavnoj rundi ove sezone bio gost u Omišu. Portugalcima se, izgleda, Dalmacija baš sviđa. Lani su igrali u Makarskoj.

Jasno je, dakle, da je Palma veliki favoriti i sve osim njihove pobjede bilo bi veliko iznenađenje. Omišani će svoje prilike tražiti protiv preostala dva suparnika.

Igra se po ustaljenom rasporedu (srijeda, četvrtak, subota). Već sutra Omišani će tako od 16 sati istrčati na teren protiv ukrajinskog Hita. I oni su bili gosti na Ribnjaku, a odnijeli su i pobjedu. Nakon velikog preokreta slavili su s 4:1. Podsjetimo, prolaz među 16 najboljih Olmissum je izborio zahvaljujući pobjedi nad kazahstanskim Ayatom.

Bez važne karike

U subotu će u posljednjoj utakmici, također od 16 sati, igrati protiv poljske Lubawe. Oni su kao pobjednici zagrebačke skupine izborili prolazak dalje. U ludoj utakmici pobijedili su Futsal Dinamo s 9:7. Nakon nepune minute Poljaci su vodili 3:0, a nakon manje od minute i pol bilo je 4:0. Na kraju su se jedva izvukli s pobjedom.

Valja napomenuti da će Final Four izboriti samo pobjednik ove skupine. U lovu na senzaciju Olmissum će biti bez pomoći Josipa Jurline koji se ozlijedio u zadnjem kolu domaćeg prvenstva protiv Stanoinvest Futsal Pule. Poražen je Olmissum u toj utakmici s 3:5. Prekinuli su tako niz od tri slavlja zaredom nakon Lige prvaka. No, dobrog raspoloženja ne nedostaje. Olmissum već ima iskustva u ovoj fazi natjecanja. Igrali su je posljednji put prije dvije godine u Lisabonu kada je domaćin skupine bio Sporting.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:49