StoryEditor
Ostalouz rub bazena

Održan ždrijeb dva kruga Kupa: velika završnica i ‘Noć vaterpola’ krajem studenoga u Splitu

Piše Pero Smolčić
6. rujna 2019. - 01:51
mladost_jug6-190519

Izvučene su skupine ovogodišnjeg Kupa Hrvatske u vaterpolu čija će se velika završnica održati u Splitu 23. i 24. studenoga. Splitski Jadran izravno je u četvrtfinalnoj skupini B koja će se 15. i 16. listopada igrati u Zagrebu, a u kojoj su još domaćin Mladost, te još dva kluba iz prvog kruga kvalifikacija - pobjednik skupine A i drugoplasirani iz skupine B prvog kruga kvalifikacija.

U Gruž će, pak, domaćinu Jugu CO 15. i 16. listopada doći Mornar BS, te pobjednik skupine 'B' i drugoplasirani iz skupine 'A'.

U skupini 'A' prvog kruga koja će se igrati u Šibeniku borit će se Solaris, Primorje EB, Medveščak i Siscia, a u skupini 'B', koja æe se igrati u Splitu, OVK POŠK, Zadar 1952. i Galeb MR. Turniri prvog kruga igraju se 1. i 2. listopada.

- U prvom krugu su slobodni klubovi koji su bili sudionici posljednjeg Final foura Kupa Hrvatske, a u drugom krugu su domaćini turnira finalisti, pobjednik Jug i Mladost, koja je bila druga. Ždrijebom, koji je održan u Splitu, određeno je u koju će skupinu naći Mornar BS, a u koju Jadran, dakle, sastavi koji su prošle godine poraženi u polufinalu, prvog dana Final foura, te je isto tako ždrijebom određeno u koju će skupinu drugog kruga ići èetiri sastava koja u prvom krugu izbore plasman u drugi krug - rekao je Milivoj Bebić, povjerenik natjecanja.

Po dva najbolja iz svake skupine drugog kruga plasirat će se na Final four, završni turnir, koji će se igrati u Splitu, 23. i 24. studenog. U polufinalu, prvog dana Final foura, igrat će pobjednik skupine Dubrovnik protiv drugog iz skupine Zagreb, te drugi iz skupine Dubrovnik protiv pobjednika skupine Zagreb. U petak, 23. studenog, održat će se u Splitu tradicionalna "Noć vaterpola".

#SPLIT#KUP HRVATSKE#ZAVRŠNICA

Izdvojeno

05. srpanj 2020 23:10