StoryEditor
Ostaloizvan bazena

Odličan igrač, još bolji znanstvenik: splitski vaterpolist okrunio se titulom doktora znanosti

Piše R.R.
2. lipnja 2019. - 11:30
jadran_medvescak1-251008

Tko kaže da je nemoguće se ozbiljno baviti sportom i imati znanstvenu karijeru. Vaterpolisti splitskog OVK POŠK-a Luka Vukić najbolji je primjer kako je sve to moguće. Još donedavno je igrao za seniore sa Zente, vicepevaku Mladosti (i osvajaču regionalne lige) je krajem ožujka zabio dva zgoditka i okončao sezonu, a potom završio svoju doktorsku disertaciju i posljednjeg dana svibnja stekao titulu doktora znanosti na Pomorskom fakultetu u Rijeci.

Vukić je jedan od onih igrača koji je i u bazenu odlikovala strpljivost i upornost, presizan šut iosjećaj za gol, i to dok je igrao i Jadranu i OVK POŠK-u (igrao je i vani u Italiji)  spadao je među igrače koji treneri vole zbog svog liderskog držanja.  

Uz vaterpolo je paralelno „gurao“ i studij pa je prvo završio preddiplomski i diplomski studij i stekao titulu mag.ing, a zatim i doktorski studij. Naslov obranjene disertacije „Utjecaj eksternih troškova na formiranje i konsolidaciju robnih tokova u sjevernojadranskom  području“ obranjen je ispred komisije u sastavu dr.sc Bojan Hlača, dr.sc. Ana Perić Hadžić i dr. sc. Zvonko Kavran. Da ne bude samo ovo valja napomenuti da je 30-godišnji Vukić objavio već 19 znanstvenih radova.

Kad odluči se ostaviti vaterpolo za Luku Vukića neće biti problema, već je stekao svoje mjesto u znanstvenoj zajednici i pokazao da ukoliko postoji volje i želje da se s lakoćom pronađe i načina biti uspješan u raznim područjima života.

#VATERPOLIST#DOKTORAT#LUKA VUKIĆ

Izdvojeno

04. srpanj 2020 08:21