Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Ostaloigračice splita 1700 iskazale bunt

Odbojkašice na treningu bez opreme, predsjednik izgladio situaciju

Piše PSD.
12. veljače 2011. - 09:02

Informaciju smo dobili, teško je bilo provjeriti, jer su iz Splita 1700 svi ‘izlazi’ zaključani. No ako vijest neće ‘kroz vrata’, može ‘kroz prozor’. A vijest je da je u srijedu navečer seniorska ekipa je došla na trening - ali bez opreme za treniranje.

Novi problem za Upravu Splita 1700, reagirao je predsjednik Mirko Klarić, porazgovarao s djevojkama i situacija je - izglađena. Neće biti štrajkova, novih odlazaka.

No raspored koji je pred Splitom 1700 do kraja Interlige je izuzetno težak, već u subotu gostuju kod lidera Modranske u Prostejovu, zatim 17. i 18. veljače se gostuje dvaput kod Posta u Beču i Linzu, te za kraj domaći dvoboj protiv Linza. Uz malo sreće jedna pobjeda, ova posljednja protiv Linza bila bi ‘puna šaka brade’.

S preostalim igračkim kadrom teško će se Splićanke moći nositi sa suparnicima i teška su iskušenja pred njima, ne samo za nastupe u Interligi već i domaćem prvenstvu.

Teško je povjerovati u priču kako su igračice koje su otišle imale namjeru ‘zaribati’ klub. Jer da je tako, onda bi to napravile za vrijeme prijelaznog roka kada su mogli nastupati za neki drugi klub, a ne ovako kada su svi termini istekli i kada su ‘osuđene’ na neigranje u sljedećih pet-šest mjeseci. Vjerujemo u podatak je da isplaćen određeni iznos, dio duga, ali je pitanje je li bio dovoljan. Ili kako smo se mogli uvjeriti - novac i nije bio toliko presudan koliko sam odnos prema igračicama.

Razgovor čini čuda i čini se kako je rješenje bilo blizu, na dohvat ruke. Ipak ovo su domaće cure koje žive za svoj klub, a ne Amerikanke, Ruskinje ili Brazilke koje ‘spakiraju kufere’ na prvi znak problema. Već smo objavili kako u prvoj ekipi do kraja sezone neće biti Ivane Pešo. Dijete je kluba, tu je 12 godina, s malom stankom kad se preselila u susjedna Kaštela.

- Više neću igrati za prvu ekipu, to je definitivno. Kazala sam to ljudima u Upravi, bili smo na sastanku i sve dogovorili. Do kraja sezone ću nastupati za drugu ekipu, naš pomladak, i pomoći im plasirati se u viši rang.

Što je presudilo takvoj Vašoj odluci ?

- Kada sam prije četiri godine odlazila u Kaštela, klubu sam oprostila dug jer su ulagali u mene. Novac nikada nije bio presudan. U klubu znaju da sam nezadovoljna svojim statusom. Nisam dijete, igram već deset sezona, a od svih utakmica Lige prvakinja sam odigrala samo jednu, onu prvu u Moskvi. Smatram da takav status nisam zaslužila. U posljednje vrijeme sjedim na klupi, a znam da sam kvalitetna i da mogu igrati. Ostat ću u klubu, pomagati mlađim curama i to je sve. Seniorska ekipa, Interliga, doigravanje za prvaka me više ne zanima. Slobodno vrijeme koje sam dobila ću iskoristiti malo za popunjavanje indeksa, budući sam kineziolog i moram se posvetiti stvarnom životu - kaže Ivana Pešo.

robert radica

Naplatila se i Jelica Romić

Da problema ima u klubu i da nije sve krivica sadašnje garniture nije nikakva tajna. Predsjednik Mirko Klarić naslijedio je neke probleme iz prošlosti. Tako se prije nekoliko dana naplatila i Jelica Romić koja je igrala još u sezoni 2003/04., poprilično je dugova iz tog razdoblja vraćeno, no istina je da još dosta vjerovnika stoji u redu i čeka svoj novac.

Sadašnjoj se Upravi treba priznati da ne bježi od problema, ali uvijek ostaje jedno pitanje - je li se morala igrati Liga prvakinja kad se zna da je brod opterećen popriličnim balastom.

 

#SPLIT1700

Izdvojeno