StoryEditorOCM
Ostalopreko bare

Odbojkaš kaštelanske Mladosti vratio se u rodni Chicago: Cijeli grad je u karanteni, policija patrolira ulicama

Piše Darko Rapić
7. travnja 2020. - 21:37

Cijeli svijet trenutno je zaokupljen jednom stvari. Pandemijom. O tome priča i sport, koji je zbog nje naglo prekinut te je pitanje kako će se odvijati rasplet različitih sportskih disciplina. Neki savezi su već prelomili, neki su u nedoumici, a neki pak čekaju prijedloge i naputke viših instanci. U to vrijeme sportaši, kao i ostali, nastoje slijediti mjere opreza. Većina ih je iskoristila mogućnost da se vrate u rodne krajeve, među njima i Solbrig koji je prije dva tjedna otputovao u Chicago.

- Srećom, nisam imao problema za ulazak u svoju zemlju. Po povratku sam morao obaviti liječnički pregled i bila mi je obavezna dvotjedna samoizolacija – kazao nam je Dalton koji se par dana nakon video pozivom obratio klubu i navijačima objašnjavajući njegovu situaciju.

SAD trenutno imaju najviše zaraženih, gotovo petinu svih u svijetu, a broj preminulih od posljedica koronavirusa rapidno se povećava.

- Cijeli je grad trenutno zatvoren. Vlasti i policija brane bilo kakva javna okupljanja, pogotovo u većim grupama - prepričava nam Solbrig koji tvrdi da nije imao nikakvih simptoma niti je liječnički pregled pokazao da je zaražen.

No, te sreće nema za sad više od 300 tisuća potvrđenih slučajeva zaraze, a brojka svakodnevno raste za desetak posto.

- Ne poznajem nikog tko je zaražen i nadam se da će ostati tako. Za razliku od nekih drugih gradova, Chicago je napravio dobar posao tako što je poduzeo potrebne mjere na vrijeme. Nadam se samo da će građani shvatiti ozbiljnost cijele situacije i da će se pridržavati donešenih mjera – poručuje Solbrig.

Vrijeme propisane samoizolacije uskoro će mu isteći, ali i dalje mora paziti pa svoje vrijeme nastoji iskoristiti na najbolji mogući način: ostajući u formi i u druženju sa svojom obitelji koju nije vidio otkad je u rujnu stigao u Kaštela. Dotaknuli smo se ukratko i odluke Hrvatskog odbojkaškog saveza kojom su Kaštelani nakon tri godine ponovo postali prvaci države. Doduše, za zelenim stolom.

- Bio sam jako nesretan kad sam čuo da su zaključili sezonu. Kao onaj koji se voli natjecat, želio sam osvojiti naslov na pravi način, na parketu. Mislim da smo trenirali naporno cijelu sezonu kako bi konkurirali za naslov za kojeg smatram da smo ga zaslužili – kazao je Solbrig koji se svojim sjajnim nastupima nametnuo treneru Rančiću.

Još jedna stvar zbog koje žali jest što nije imao veću prigodu posjetiti hrvatske znamenitosti. Istaknuo je da mu je klima i ‘ležernost’ u Kaštelima odgovarala te je ostao oduševljen nacionalnim parkom Krka. No, još uvijek ne zna hoće li imati priliku to nadoknaditi sljedeće sezone.

- Nisam još ništa odlučio za sljedeću sezonu. Moram priznati da imam nekoliko klubova, ali sad je još rano za konačnu odluku – kazao nam je perspektivni Solbrig koji je jedan od najboljih pojačanja Kaštelana u posljednjih deset godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2023 09:49