StoryEditor
OstaloInicijativa za zajedničku ligu

Od Triglava pa do lipe Boke

Piše PSD.
12. ožujka 2008. - 16:06

Predsjednik Bukić se slaže s inicijativom
/ Ivana Marinić Kragić/ CROPIX 

 Već stara inicijativa o zajedničkoj vaterpolskoj ligi Hrvata i Crnogoraca ovih je dana proširena od Triglava pa do lipe Boke, u Jadranskoj ligi nastupao bi i predstavnik Slovenije, vjerojatno Triglav iz Kranja.

- Mi smo za svaku korisnu inicijativu, pa nemamo ništa protiv Slovenaca. Želja je jedna, jedina: da naši klubovi imaju što više dobrih utakmica - jasan je Petar Porobić, izbornik Crne Gore.

Perica Bukić, predsjednik HVS-a nije nam dao precizan odgovor, ali se dade naslutiti kako nema ništa protiv .

 - Meni je najvažnije da u toj ligi bude svih naših osam prvoligaša. Siguran sam da bi liga bila atraktivna, s nizom europski jakih klubova. U svemu ću i te kako uvažiti mišljenje ljudi iz dubrovačkog Juga, koji su najizravnije osjetili posljedice ratnog sukoba sa susjedima. Alternative za Regionalnu ligu nema, jer su pregovori s Mađarima propali - kazao nam je Bukić.

 Vjerojatni sastav: Jug CO, Mladost, Šibenik, Mornar BS, Primorje EB, Jadran SD, POŠK, Medveščak, Primorac, Jadran (HN), Budvanska rivijera i Triglav. Ideja o Triglavu u ligi ima, saznajemo, i šire značenje. Kao da su Kranjci još jedan, makar mali doprinos dobrosusjedskim odnosima, pa je vjerojatna teza da uključenje Slovenaca politički pozdravlja i Pantovčak.

Ivo Mikuličin 

 

Izdvojeno

07. kolovoz 2020 00:55