OstaloEuropsko za mlađe seniorke

Obiteljsko srebro dolazi u splitski Marjan: mlada 15-godišnjakinja deklasirala četiri suparnice, zaustavljena tek u finalu

Piše PSD

Drugog dana europskog taekwondo prvenstva za mlađe seniore koje se održava u Švedskoj Hrvatska je stigla do drugog odličja. Srebrna je još jedna članica splitskog Marjana, Klara Kovač koja je u kategoriji do 53 kilograma upisala četiri pobjede da bi je u finalu zaustavila Ruskinja Mironyuk.

Klara je još uvijek juniorka, a ove je godine bila najbolja u Hrvatskoj i među juniorkama i među mlađim seniorkama te je osigurala nastup i na europskom juniorskom prvenstvu koje će se održati za manje od mjesec dana.

Veliki je to rezultat za 15-godišnjakinju koja je u konkurenciji djevojaka od 21 godine stigla do finala i srebrne medalje. Ujedno je to i 56 medalja za splitski Marjan koji je ove godine već osvojio broncu 19-godišnje Brune Vuletić na svjetskom seniorskom prvenstvu, jučer broncu Paule Antunović te danas srebro Klare Kovač na europskom za mlađe seniore. Obećavajuća mlada generacija koja stiže nakon Ane i Lucije Zaninović.

#TAEKWONDO#SREBRO#MLAđE SENIORKE#KLARA KOVAč