StoryEditor
Ostalosjajan start

Novo Vrijeme uvjerljivom pobjedom do prvog trofeja sezone: momčad je spremna za početak prvenstva, ali i za Ligu prvaka

22. rujna 2019. - 13:58

Prije šest mjeseci momčad Novog Vremena Apfel “pokisla“ je napustila Slavonski Brod gdje je neočekivano ispala u polufinalu završnice Kupa, no ovaj se put iz toga grada vraća s trofejem!

Pobjedom 4:0 nad Uspinjačom Makarani su osvojili hrvatski Superkup, prvo izdanje toga natjecanja pod organizacijom Hrvatskog nogometnog saveza.

Eto, tako je Armando Škorlić, koji obnaša ulogu glavnoga trenera do skorog imenovanja trajnog rješenja, u desetak dana već donio prvi pehar. I to protiv renomiranog kolege na suprotnoj strani, Marinka Mavrovića, izbornika hrvatske U19 reprezentacije koja je osvojila srebro na Europskom prvenstvu.

Iako prošlosezonski osvajač Kupa Uspinjača nije igrala loše, aktualni prvaci Hrvatske pokazali su kvalitetu i apsolutno zasluženo došli do pobjede. Makarane posebno mogu radovati odlične partije novih igrača – Matej Fideršek upisao je asistenciju, a Pulinho gol i asistenciju.

Već u četvrtoj minuti utakmica se usmjerila u pravcu Novog Vremena. Kazazić je iz slobodnog udarca pronašao nečuvanog Osredkara koji je na stativi samo postavio nogu i proslijedio loptu u mrežu. U 16. minuti Fideršek je odigrao dupli pas s Bajrušovićem i namjestio zicer Lucasu koji je ovaj pretvorio u 2:0.

U drugom poluvremenu zasjao je Pulinho. Dvadesetogodišnji Brazilac uputio je nekoliko udaraca, bez uspjeha, a onda mu se otvorilo. Sjajnu individualnu akciju realizirao je preciznim udarcem za 3:0, da bi nedugo zatim asistirao sunarodnjaku Lucasu koji je petom postavio konačnih 4:0.

Uvertira u sezonu iz perspektive Novog Vremena, dakle, nije mogla proći bolje. Osvojen je prvi trofej i to uvjerljivim rezultatom, a novi igrači predstavili su se u pozitivnom svjetlu.

Momčad je, čini se, posve spremna za početak domaćeg prvenstva sljedećeg vikenda, ali i za Ligu prvaka.

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 08:16