StoryEditor
Ostalopočinje spektakl

Novo Vrijeme Apfel danas otvara elitnu rundu Lige prvaka protiv aktualnih prvaka Europe, a Bajrušović koji je ostao u Splitu zbog straha od letenja poručuje: Dečki se neće vratiti praznih ruku

21. studenog 2019. - 11:07

Da je u ždrijebu bilo više sreće, Novo Vrijeme Apfel možda bi završilo u Minsku ili Moskvi, pa bi na put krenuo i Duje Bajrušović. Ovako u daleki Tjumen Duje nije otputovao, pa će suigrače u Elitnoj rundi Lige prvaka bodriti iz topline svog doma u Splitu.

Drugi uzastopni nastup među 16 najboljih momčadi Europe prvaci Hrvatske otvaraju danas u 12 sati po hrvatskom vremenu protiv Sportinga iz Lisabona, aktualnog prvaka Europe. Kako rekosmo, Makarani su u zapadnom Sibiru oslabljeni jer Bajrušović zbog straha od letenja nije otputovao s momčadi.

Predaleko je tih gotovo 5000 kilometara za prijeći nekim drugim prijevoznim sredstvom osim zrakoplova. 

- Da smo dobili skupinu u Minsku ili Moskvi, sigurno bih išao. Već sam se pripremao u glavi, bio sam spreman – govori nam Bajrušović.

Prošle je godine ždrijeb Elitne runde Makarane poslao u Lisabon i Duje je prešao tih 3500 kilometara do portugalske prijestolnice. Autom, vlakom i autobusom. No Tjumen je ipak predaleko.

- Naravno da mi je žao što ne idem, tako sam silno želio igrati. Sada ću ih kod kuće gledati i navijati za momke.

A skupina? Ona je teška. Takva i mora biti u ovoj fazi. Novo Vrijeme otvara sa Sportingom koji ga je lani u Lisabonu glatko pobijedio 6:0.

- Sada su još i jači nego tada – smatra Bajrušović.

- Ali mislim da rezultat neće biti isti kao lani. Pametniji smo, godinu dana iskusniji i nećemo ići grlom u jagode. Moramo stati čvrsto otraga i ne upustiti se u jurnjavu s njima. Oni su prejaki, znat će kazniti svaku našu pogrešku.

Taj prošlogodišnji meč sa Sportingom Duje je propustio zbog žutog kartona zarađenog u prethodnoj utakmici s Benficom. Spletom okolnosti, eto, neće ni ovaj put igrati protiv zeleno-bijelih. Nije mu suđeno.

Ayat je, kažu svi, najveća šansa za bodove?

- Navodno su slični Aktobeu kojeg smo lani porazili u Makarskoj. Uvjeren sam da se s njima može igrati, a na koju će stranu utakmica otići nemoguće je predvidjeti. Tjumen je isto jak, uz to je domaćin. Bit će nam dosta teško protiv njega.

Bajrušovićeva energija i pozitivno ludilo itekako će nedostajati Novom Vremenu, međutim on vjeruje da će se njegovi suigrači iskazati i bez njega.

- Znam da će se moji potuć’ i bez mene. Koga nema, bez njega se mora i može. Tako je to u sportu. Vjerujem da će Igi (op.a. Igor Osredkar) povući mlađe. On to može, iskusan je i igrao je ovakve velike utakmice s reprezentacijom i klubom.

Od trenera Tomislava Horvata preko igrača do uprave, svi ističu kako je glavni cilj izbjeći lanjsku nulu i doći barem do jednog boda.

- Bilo bi lijepo uzeti koji bod, zašto ne i sva tri, da se dečki ne vrate praznih ruku. To bi bilo dobro i za podizanje našeg koeficijenta za sljedeću sezonu ako opet budemo prvaci države – zaključio je Bajrušović. 

Izdvojeno

10. srpanj 2020 14:33