StoryEditorOCM
OstaloIde na Igre

Novi splitski olimpijac zbog kojeg Amerikanci navijaju za Hajduk otputovao je u Pariz, čeka ga debitantski nastup

Piše Sport SD
28. srpnja 2024. - 13:42

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) priredio je u zagrebačkoj Zračnoj luci „Franjo Tuđman“ ispraćaj plivačkog debitanta Jeru Hribara na Olimpijske igre u Pariz. Jere je još jedan u niz splitskih olimpijaca, a razgovoru s našom Ivom Majić prošlog mjeseca otkrio je detalje svoje karijere, kao i da su Amerikanci zbog njega počeli navijati za Hajduk.

Jere inače trenutno studira u SAD-u, a u travnju je na Otvorenom prvenstvu Kanade „pod kapicom” Louisiana State Universityja isplivao A normu za Olimpijske igre na 50 metara slobodno s vremenom 21.94 sekundi. 

Splitski olimpijac živi američki san, no ovo mu je falilo: ‘Zrak i voda su čudni, a zbog mene svi navijaju za Hajduk‘

Očekivanja su mu usmjerena na neopterećen debitantski nastup, u kojem bi mu zadovoljstvo pričinio ulazak u Top 16 olimpijske konkurencije. Hrvatska plivačka uzdanica na 50 metara slobodno prvo će olimpijsko iskušenje imati 1. kolovoza u 11 sati, ciljani polufinale istoga dana navečer, a možebitni finalni nastup u večernjim satima dan kasnije. 

S Jerom u pratnji za Pariz je otputovao i njegov trener Jakša Arambašić, a u ime HOO-a ispratio ih je direktor Ureda za programe lokalnog sporta Hrvoje Balen.

image
Jakov Prkić/Cropix
image
Nikola Brboleža/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 00:20