StoryEditor
Ostaloprvi krenuli, čekaju ostale

Novi problemi za najboljeg hrvatskog teškaša: Hrgoviću prijeti dvogodišnja suspenzija ako nastupi na Olimpijskim igrama

29. listopada 2019. - 17:06

Hrvatskom boksaču Filipu Hrgoviću prijeti dvogodišnja suspenzija ukoliko idućeg ljeta nastupi na olimpijskim igrama u Tokiju. Naime, World Boxing Council (WBC), jedna od četiri najjače boksačke organizacije, je na 57. Kongresu u Cancunu potvrdila odluku da će svaki profesionalni boksač koji nastupi u Tokiju biti suspendiran na dvije godine i bit će skinut s WBC-ova rankinga.

- Mi u WBC-u nemamo drugi dnevni red osim zaštite boksača - kazao je predsjednik te organizacije Mauricio Sulaiman koji je već početkom listopada nagovijestio ovakvu odluku.

- Profesionalni i olimpijski boks su potpuno različiti, to su dva sporta. Smatramo da otvaranje olimpijskog boksa na taj način vrlo rizično za fizički integritet boksača - dodao je.

Sulaiman je najavio kako će WBC poslati pismo Međunarodnom olimpijskom odboru (MOO) u kojem će detaljno objasniti svoju odluku, dodavši kako je Kongres u Cancunu pokazao kako jača jedinstvo u svijetu boksa.

Predsjednik WBA-a Gilberto Mendoza i predsjednik WBO-a Paco Valcarcel prisustvovali su konvenciji u Cancunu i očekuje se kako će povući isti potez kao i WBC.

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović je na posljednjim olimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojio brončanu medalju, a trenutačno drži WBC-ovu Internacionalnu titulu.

Iduću borbu Hrgović će imati 7. prosinca u Ryadu protiv Erica Moline, a bit će to jedna od uvodnih borbi u revanšu između Andyja Ruiza Jr. i Anthonyja Joshue.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. rujan 2020 22:23