StoryEditor
Ostaloživotna drama

Nokautirao ga i sada mu se u bolnici bore za život: američki boksač uputio potresno pismo suparniku koji je sada u komi

16. listopada 2019. - 00:51

Američki boksač Charles Conwell prolazi kroz teško životno razdoblju. U dvoboju održanom u Chicagu nokautirao je Patricka Daya i pritom mu nanio ozljede opasne po život. Conwell je tri puta rušio suparnika, a nakon trećeg u desetoj rundi Dayu se ukazivali liječnička pomoć u ringu, nakon čega je hitno prevezen u bolnicu.

S obzirom na teške ozljede glave Day je hitno operiran, mozak je očito pretrpio znatna oštećenja i Day se i dalje nalazi u komatoznom stanju. Sve to dodatno je uzdrmalo Conwella koji se prvo obratio svim ljubiteljima boksa napisavši na Twitteru.

- Ovo je posljednji put da govorim o ovome, jer je ovo osjetljiva situacija ne samo za Patricka i njegovu obitelj, već i za mene, boks i sport uopće – napisao je Conwell na početku, a onda se obratio svom suparniku:

Dragi Patrick,

nisam želio da se ovo dogodi. Želio sam samo dobro boksati i pobijediti. Nitko ne zaslužuje da mu se ovo dogodi. Puno sam puta vraćao film meča unatrag i pomišljao, želio da se ovo nikada nije dogodilo. Ne mogu prestati misliti na tebe, plačem i molim se za tebe. Ne mogu zamisliti kako bi se osjećala moja obitelj da se sve ovo meni dogodilo. Razmišljao sam se ostaviti boksa, ali znam da ti to ne bi želio, jer si borac u srcu, vjerujem da bi želio da osvojim svjetsku titulu. Zato svakog dana mislim na tebe i koristim te za motivaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2021 21:21