StoryEditor
Ostalodrama u žrnovnici

NK Mosor na meti vandala: 'Više od šteta zabrinjava što se radi o seriji napada'

16. ožujka 2017. - 11:11

U zadnjih 45 dana četiri puta su uništavane stolice na tribinama igrališta Nogometnog klub Mosor, a u noći s nedjelje na ponedjeljak su kamenjem razbijeni prozori i klizne stijenke (koje nisu bili zaštićene željeznom ogradom) na klupskim prostorima koji se nalaze uz samu rijeku Žrnovnicu.

- Vandali su u prvom napadu na tribinama razbili 15-ak crvenih stolica na kojima je pisalo ime kluba, a na ulazu na igralište su razbili stol na kojemu se prodaju ulaznice za utakmicu, zatim toalet… Policiji smo zbog toga prijavili nepoznate počinitelje – kaže Vinko Barbarić, predsjednik Mosora i nastavlja: 

- U zadnjih 15 dana uništeno nam je još preko 50 stolica, a onda su za vikend s više od 150 kamenja razbili prozorska stakla i klizne stijenke na prostorijama kluba. Dva salona su puna stakla i kamenja. Jednog od njih koriste i Udruga dobrovoljaca Domovinskog rata.

- To sigurno nisu napravila djeca jer neki “bovani“ teže kilogram, dva. To je bilo organizirani napad. Evidentno je da su znali da sa strane rijeke Žrnovnice nemamo nadzorne kamere. Nanesena nam je materijalna šteta koja se procjenjuje na 40 tisuća do 50 tisuća kuna.

Jedan od ljepših objekata u državi

Barbarić ističe da više od šteta zabrinjava što se radi o seriji napada. Pitamo na koga sumnja i koji bi bili razlozi devastiranja imovine.

- Nismo sigurni da li su počinitelji oni na koje sumnjamo, zbog čega s time ne možemo izaći u javnost. Vjerujemo u uspješan rad policije, u prvom redu u njihovu dobru volju, te njihovu stručnost.

- Naš objekt je jedan od najljepših u državi i možda je netko na njega bacio oko. Možda se u tome skrivaju razlozi napada. Naši nogometaši nakon utakmice hlade noge u rijeci Žrnovnici i tako eliminiraju nakupljene mliječne kiseline – navodi Barbarić.

Očekuje da će ih policija za desetak dana obavijestiti da su pronašli počinitelje.

- U ovoj svoj situaciji se znamo našaliti da možda u vojnoj bazi, nekadašnjoj komandi vojno pomorske oblasti, iznad kluba nisu ostali neki neprijateljski diverzanti…

Mosor je nekada bio pri vrhu druge lige, sada su u četvrtoj.

- Mi smo najuspješniji amaterski klub u Hrvatskoj i drugi nas neće prestići ni za 50 godina. Punih 16 godina smo igrali prvu B i drugu ligu. Zatim smo u trećoj ligi osvojili četiri titule prvaka, tri druga mjesta…, bili smo najuspješniji trećeligaš.

Puno je toga za nabrojiti.

- Spletom okolnosti igramo četvrtu ligu i zadovoljni smo gledajući koliko Grad Split participira financijski. Radi se o 270 tisuća kuna na godinu, od čega sto tisuća ode na održavanje objekta i režije. S tim novcima drugi klub ne bi mogao igrati u niti jednoj ligi.

item - id = 474078
related id = 0 -> 1137299
related id = 1 -> 1137254
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. listopad 2021 12:19