StoryEditorOCM
Ostalorazotkriveni

Njemački mediji javljaju: hrvatska skijaška reprezentacija zbog varanja izbačena s treninga na ledenjaku Zermatt

Piše Sport SD
21. srpnja 2024. - 18:20

Idilični krajolik ledenjaka Theodul u Zermattu, poznat po cjelogodišnjim skijaškim treninzima, nedavno je postao poprište strogih mjera.

Operateri planinske željeznice Zermatt izbacili su hrvatsku skijašku reprezentaciju s treninga. Razlog: kršenje novih smjernica za treniranje, koje dopuštaju pristup samo mlađim momčadima.

Samo juniorske momčadi smiju trenirati u Zermattu, piše Fenix magazin.

Ta je regulativa uvedena nakon što je FIS iz kalendara Svjetskog kupa izbacio spust na glečeru u Zermatt-Cerviniji. Planinska željeznica Zermatt odgovorila je ograničavanjem padina za trening sportašima kako bi se usredotočila na razvoj mladih talenata.

Pristup elitnim timovima je ozbiljno ograničen, što stvara značajnu prepreku za treniranje ovih grupa, posebno u ljetnim mjesecima kada su alternative rijetke u Europi.

Hrvatska reprezentacija pokušala je zaobići ta ograničenja tako što je sportaše koji su već nastupili na Europskom kupu propustila kao mlade sportaše. Međutim, ta prijevara je razotkrivena kada su planinske željeznice izvršile inspekciju. “Tijekom inspekcije […] smo otkrili da su ti juniori također uključivali sportaše koji su već nastupali u Europskom kupu i stoga imaju elitni status,” objasnio je Markus Hasler, izvršni direktor Zermatt Bergbahnen za Blick.

“Budući da su nas prevarili, odmah smo ih izbacili sa terena i nećemo više dopustiti da hrvatska reprezentacija kod nas trenira”, odlučan je Hasler.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 13:06