StoryEditorOCM
Ostaloriješen slučaj

Nizozemski biciklist Mathieu van der Poel novčano kažnjen za sukob s maloljetnicama: uzeo zakon u svoje ruke, umjesto da je pozvao policiju

26. rujna 2022. - 18:44

Nizozemski biciklist Mathieu van der Poel je kažnjen s 1500 australskih dolara odlukom australskog suca za sukob s dvije maloljetnice koji se dogodio u noći uoči njegovog nastupa u cestovnoj utrci na Svjetskom prvenstvu u Wollongongu.

Jedan od favorita za osvajanje naslova svjetskog prvaka je u subotu navečer otišao ranije na spavanje, kako bi se što bolje odmorio uoči nedjeljne utrke, ali su mu to onemogućile dvije djevojke u dobi od 13 i 14 godina koje su više puta kucale na vrata njegove hotelske sobe. To je razljutilo Nizozemca koji se verbalno sukobio s djevojkama, a potom ih i odgurnuo.

One su incident prijavile policiji koja je Van der Poela privela na saslušanje i pustila ga uz polog.

Nizozemac se, nakon nekoliko sati sna, pojavio na startu utrke, ali je odustao nakon manje od sat vremena. Nizozemac je trebao pred suca izaći u utorak, ali je rasprava pomaknuta na ponedjeljak kako bi Van der Poel mogao uhvatiti let za povratak u Nizozemsku.

Prema izvješćima nizozemskih medija australski sudac je kaznio najboljeg nizozemskog biciklista zato što je uzeo zakon u svoje ruke, umjesto da je pozvao u pomoć hotelsku zaštitarsku službu.

Van der Poelov odvjetnik je najavio žalbu na novčanu kaznu, a Nizozemcu je dopušteno da u ponedjeljak napusti Australiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. prosinac 2022 20:28