StoryEditorOCM
Ostaloper capita

Ni SAD, ni Kina, ni Velika Britanija, ni Rusija... Najuspješnija zemlja na netom završenim Olimpijskim igrama je – San Marino!

Piše ivan Renić
10. kolovoza 2021. - 08:02
Alessandra Perilli osvojila je broncu u trapu i tako donijela San Marinu prvu olimpijsku medalju u povijesti, kasnije je bila srebrna u paru s Gianom Marcom BertijemAFP

Ne mislimo, naravno, na ukupan broj odličja gdje prednjače Amerikanci s čak 113. Drugi u tom poretku su Kinezi s 88, a treći Rusi sa 71.

San Marino je najbolji kada gledamo zbroj medalja u odnosu na broj stanovnika, ilitiga „po glavi“. Država površine svega 60ak kilometara kvadratnih u Tokio je poslala pet sportaša koji se kući vraćaju s tri medalje! Usporedbe radi, Kaštela su sama i veća te mnogoljudnija...

Prva, povijesna pala je u streljaštvu, točnije trapu kada je 29. srpnja Alessandra Perilli osvojila broncu. Time je njezina domovina postala najmanja država ikada s olimpijskim odličjem. Perilli nipošto ne slovi za „anonimusa“ u svijetu streljaštva. U Londonu je 2012. u raspucavanju za dlaku ostala bez medalje.

- U Londonu sam bila jako blizu postolju, a sada s...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:49