Ostalopredsezona

NFL se vratio! Na startu priprema Patriotsi razbili Lionse i pokazali da ne namjeravaju stati

Piše A.J.
9. kolovoz 2019. - 19:22

Nakon što je prošlog četvrtka odigrana tradicionalna Hall of Fame utakmica, sinoć je i službeno otvorena NFL predsezona.

Odigrano je 11 utakmica, a najviše pažnje privukao je susret između domaćih Detroit Lionsa i aktualnih prvaka New England Patriotsa.

Trener Lionsa, Matt Patricia, bivši je defenzivni koordinator Patriotsa, koji je prošle godine u regularnoj sezoni pobijedio svog bivšeg mentora Billa Belichicka.

Američki mediji potencirali su njihov dvoboj, ali stvar je u tome što u NFL predsezoni najbolji igrači rijetko igraju, prvenstveno da bi se izbjegle ozljede, ali i da bi treneri dobili jasniju sliku na koga od novopridošlica mogu računati, a na koga ne. Stoga je utakmica trebala biti poprilično izjednačena.

No, od samog starta, Patriotsi su dominirali utakmicom, a tri minute prije kraja prvog poluvremena vodili su 20 razlike, a Lionsima dopustili samo 41 jard.

Konačni rezultat glasio je 31:3 za goste, a domaćini su zabilježili samo osam prvih downova i ukupno 93 jarde. Samo za usporedbu, teren je dugačak 100 jardi, što znači da u 60 minuta čiste igre Lionsi nisu uspjeli ni ukupno prijeći cijeli teren, a kamoli u jednom napadu.

Patriotsi su, s druge strane, imali 459 jardi i 26 prvih downova, čime su i prije nego što se to od njih tražilo pokazali da ni ove godine ne namjeravaju stati, već da idu po svoj ukupno sedmi Superbowl.

Navijači Lionsa nadali su se da bi ova sezona mogla biti uspješnija za njihovu momčad nego prošla, ali s obzirom na to da igraju u jednoj od najtežih divizija lige, neće im biti lako, a ovaj poraz sigurno nije pomogao njihovim ambicijama.

#NFL#NEW ENGLAND PATRIOTS#DETROIT LIONS