StoryEditorOCM
Ostaloovo se ne pamti

Nesvakidašnji događaj na sinjskoj Trnovači, grom udario u centar igrališta: 'Udarac je bio snažan kao eksplozija, svi smo pali na pod'

Piše PSD
13. svibnja 2018. - 19:20
Dalmacija 2

Nevjerojatna scena dogodila se prilikom zagrijavanja, dakle neposredno prije početka ragbijaške utakmice u Sinju, kada se na SC Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić sručila prava nevera praćena jakom grmljavinom i tučom. U tim trenucima grom je pogodio posred igrališta, pri čemu su igrači obje momčadi doslovno popadali po podu kao pokošeni, a nakon što je prvotni šok i kraća ošamućenost prošla, igrači su pobjegli put svlačionice.

Dok su ragbijaši specifični po tome što ih ozljede ne spriječavaju u igranju, te na utakmicama nema "bacanja" po terenu i kupovanja vremena, dio ragbi kulture je i odigravanje susreta po svim vremenskim uvjetima, nevezano uz kišu, snijeg ili bilo kakve vanjske utjecaje. I dok smo u prošlosti gledali brojne utakmice visokog nivoa koje su na ovaj način ušle u povijest.

Na samom početku zagrijavanja, kada je na teren izašlo tek dvadesetak igrača domaće Dalmacije i nekoliko gostiju, iznenadni udar groma pogodio je sredinu terena te od jačine udara na pod srušio sve igrače.

- Izašli smo na razgibavanje, padala je lagana kiša, te je ubrzo počelo grmjeti. U jednom trenu grom je pogodio sredinu terena, a udarac je bio toliko snažan, kao eksplozija, gotovo nevjerojatno. Svi smo pali na pod, a najbliže udaru bio je Ivica Jukić, koji je nakratko ostao nepomično ležati - rekao nam je kapetan Dalmacije i hrvatske reprezentacije Marko Grčić.

Ivica Jukić, koji je prošlog tjedna u susretu protiv Andore debitirao za hrvatsku reprezentaciju, poslije susreta je bio dobro raspoložen:

- U prvi tren nisam shvatio što se dogodilo, osjećao sam samo veliki pritisak u glavi, no to je ubrzo prošlo; nakon toga sam odigrao cijelu utakmicu i sve je završilo odlično..

Nikakvih težih posljedica na sreću nije bilo, a vidno ošamućeni igrači otišli su u svlačionicu gdje su se ubrzo smirili. Otkazivanje susreta za igrače ni u jednom trenu nije bila opcija, a nakon pola sata čekanja, u Sinju je zasjalo sunce.

- Dvije godine zaredom bili smo drugi te sa sve većim nestrpljenjem čekamo svoj prvi naslov. Biti prvak Regionalne lige nije mala stvar, tako da za utakmicu s Ljubljanom nismo mogli biti spremniji, ništa nas nije moglo spriječiti u napadu na trenutno prvoplasiranog slovenskog prvaka - dodao je Jukić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 10:41