StoryEditor
Ostaloolimpijske igre

‘Ne predstavljate samo sebe, već i nas koji smo nastupali prije vas‘; Splitski olimpijski velikani u emotivnom videu poslali poruku podrške kolegicama i kolegama u Tokiju

Piše Vlado Ozretić
23. srpnja 2021. - 14:03

Prvo su se odgodile na godinu dana. Da bi se potom odlučilo kako će se održati bez (!) publike. A, zadnjih dana, s obzirom na porast broja zaraženih u Tokiju postavljalo se i pitanje njihovog održavanja. No, 32. Ljetne olimpijske igre u Japanu su se i službeno – zakotrljale.

Svečano otvaranje nikad nije bilo manje – svečano. Broj ljudi je, naravno zbog pandemije, ograničen, te hrvatska sportska povorka zbog toga broji svega 20-ak sportaša i sportašica.

Posebni režimi kretanja i protokola zavedeni su u olimpijskim selima, a manjak publike je nešto s čime će se veliki broj sportašica i sportaša naviknut na podršku s tribina morati naviknuti.

- Meni je uvijek publika bila važna. Mogu samo zamisliti kako će natjecateljicama i natjecateljima biti izazovno nastupati, igrati, boriti se ili utrkivati ispred praznih gledališta. Ne bih to poželjela ni jednoj kolegici i kolegi – kazala je trofejna hrvatska atletičarka Blanka Vlašić, osvajačica srebrne medalje na Igrama u Pekingu te brončanog odličja na Igrama u Londonu.

- Mogu samo zamisliti kako je svima onima koji su u životnoj formi bili, a ne zna se hoće li se Olimpijske igre održati. To je i draž takvog natjecanja, što dolazi jednom u četiri godine. Kasnije, tko zna kada se može otvoriti šansa ne samo za medalju, već i za sam nastup – kazala je Blanka.

S njenim mišljenjem se slažu i ostali splitski olimpijski velikani: Lucija Zaninović, Siniša Skelin, Petar Metličić, Dino Rađa, Deni Lušić i Mario Ančić. Pandemija korona virusa je uzela svoj danak i u svijetu sporta. Sportske delegacije svih država sudionica su u osiromašenom broju, tako i hrvatska koja broji 59 sportaša u 16 sportova.

No, svi oni imaju podršku ne samo nas već i svojih kolega koji su snimili posebnu poruku na Zapadnoj, olimpijskoj obali. Željama sportskih veličina iz videa pridružuje se i Slobodna Dalmacija uz poruku svim sportašicama i sportašima u Tokiju: Sretno!

item - id = 1114771
related id = 0 -> 1127593
related id = 1 -> 1127309
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2021 06:26