StoryEditorOCM
OstaloKrenulo je

Navijačima Hajduka često je bio crvena krpa, danas je prvi Hrvat koji nastupa na Igrama, ali ne u Parizu, nego u Lyonu

24. srpnja 2024. - 16:30

Službeno otvaranje Olimpijskih igara u Parizu zakazano je za petak, ali već danas, dva dana prije formalnog otvaranja najvećeg svjetskog sportskog natjecanja, krenut će nadmetanja. Sportaši i sportašice od danas će se natjecati u tri sporta, ragbiju, muškom nogometu i ženskom rukometu.

Ukupno će Hrvatsku u Francuskoj predstavljati 58 sportaša i 15 sportaša u ukupno 15 sportova. No, prvi Hrvat koji će nastupiti na Igrama nije među njima. Danas s početkom u 19 sati utakmicu B skupine muškog dijela nogometnog turnira igraju reprezentacije Ukrajine i Iraka koja se igra u Lyonu, a VAR sudac na tom ogledu bit će Ivan Bebek. Riječki arbitar dobio je čast da sudi na Olimpijskim igrama. Sudit će i dan poslije u četvrtak na utakmici ženskih reprezentacija skupine C između Nigerije i Brazila u Bordeauxu.

image

Ivan Bebek i Marko Livaja

Tom Dubravec/Cropix

Bebek je jedan od najpoznatijih hrvatskih sudaca, ali znao je ponekad zbog svojih odluka biti i crvena krpa navijačima Hajduka. Pamti se nedosuđeni kazneni udarac za Hajduk na derbiju s Dinamom na Poljudu kada je Šime Vrsaljko igrao rukom u kaznenom prostoru. Ostala je upamćena i četveromjesečna kazna koju je Bebek zaradio 2021. godine zbog vrijeđanja kolege novinara koji ga je jednom prilikom kritizirao zbog suđenja, a koja je dospjela u fokus u snimci jednog razgovora koja je procurila u javnost.

image
AFP
image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 21:44