StoryEditorOCM
OstaloSudbonosna uloga

Naš vratar iz epicentra katastrofalnog potresa, otkrio kako mu se supruga spasila: ‘U tom metežu uspjela je izići...‘

Piše Zoran Šagolj
7. veljače 2023. - 10:57

Na stotine propuštenih poziva i još više poruka dočekalo je na mobitelu u ponedjeljak ujutro Mostarca Gorana Karačića.

Od 2016. godine brani za klub Adana Demirspor, turskog superligaša iz Adane, ponajvećega grada u blizini epicentra katastrofalnog potresa, udaljenog oko dva sata vožnje od sravnjenog Gaziantepa.

Karačić je u trenutku prvog potresa s klubom bio u Istanbulu, gdje ih je očekivala prvenstvena utakmica, dok je supruga ostala u njihovu stanu na jugu Turske.

Stotine poziva

Dobili smo ga u ponedjeljek nešto iza podneva. Bio je na aerodromu u Istanbulu, odakle su privatnim čarterom trebali vratiti u Adanu.

- Prije svake utakmice obvezno gasimo mobitele tijekom spavanja. Čim sam se jutros probudio i vidio tu masu poziva sa znanih i neznanih brojeva, znao sam da nešto nije u redu.

Mi u Istanbulu nismo ništa osjetili, ali smo iz medija čim smo se probudili doznali za katastrofu. Odmah sam zvao suprugu da vidim je li živa i zdrava. Dobio sam je, rekla mi je da je s njom sve u redu, a da su u stanu ispucali zidovi, nakon čega mi je laknulo, jer su prve informacije govorile i o katastrofi u Adani – ispričao nam je Karačić.

Sudbonosnu ulogu u slučaju njegove supruge odigrao je njihov pas.

- Iako rijetko laje i malo se glasa, supruga kaže da je minutu, minutu i pol prije prvog podrhtavanja počeo cviljeti. Uspio ju je probuditi. U tom metežu uspjela je nekako pokupiti psa, uzeti naše putovnice i izići na ulicu ispred zgrade.

Kaže mi da su u panici ljudi doslovno preskakali jedni druge. U svemu tome odlično je reagirao i moj klub, koji je odmah kontaktirao s djecom i suprugama nas igrača i odveo ih na sigurno u klupske prostorije – navodi Karačić.

Sve je otkazano

Plan kluba je da ih nakratko vrati u Adanu, gdje bi se našli s obiteljima i onda svi zajedno otišli u Antaliju. Let iz Istanbula, međutim, nekoliko je puta bio odgađan tijekom ponedjeljka, jer je na aerodromu u Adani većina pista oštećena.

Posljednja informacija govori da je jedna ipak u funkciji i da su se trebali upravo na nju spustiti.

Nogomet i utakmice su, naravno, u drugom planu i za sada nitko ne zna kada će se prvenstvo nastaviti.

- Sportski direktor nam je javio da je sve otkazano, ali sada ionako nikome nije do nogometa. Najbitnije je spašavati živote. Svi su u strahu da se žrtve ne počnu brojiti u desecima tisuća.

Kažu da Adana, iako nije tako teško stradala kao gradovi bliže epicentru, više nije ista - poručio nam je iz Turske Goran Karačić, ne mogavši skriti svoj strah što će ga dočekati kada slete na jug Turske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. ožujak 2023 05:50