StoryEditor
Ostaloslužbena objava

Nakon što je Atlanti oduzeto domaćinstvo gradu zbog novog izbornog zakonodavstva: MLB All-Star utakmica igrat će se u Denveru

6. travnja 2021. - 23:52

Major League Baseball (MLB) All-Star utakmica igrat će se 13. srpnja u Denveru na stadionu Coors Field na kojem svoje utakmice igra momčad Colorado Rockies, objavila je liga.

All-Star utakmica se prvotno trebala igrati u Atlanti, no vodstvo MLB-a je oduzelo domaćinstvo tom gradu zbog novog izbornog zakonodavstva u saveznoj državi Georgiji.

- Želimo se zahvaliti gradu Denveru i državi Colorado na podršci ovogodišnjoj All-Star utakmici - rekao je povjerenik MLB-a Robert Manfred.

Georgia, koja se smatra jednim od republikanskih uporišta u SAD-u, prošlog je tjedna donijela novi izborni zakon. Kritičari optužuju autore zakona i guvernera Briana Kempa da žele postići niži odaziv Afroamerikanaca i drugih manjina. U republikanskom taboru, međutim, tvrde da žele smanjiti izbornu prijevaru.

- Odlučio sam da je najbolji način da se prisjetimo svojih vrijednosti premještanje All Star utakmice iz Atlante - rekao je u petak povjerenik MLB lige Robert D. Manfred.

- Major League Baseball podržava glasačka prava svih Amerikanaca i protivi se ograničenjima prilikom izbora - dodao je Manfred.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. siječanj 2022 15:15