StoryEditor
Ostaloizazov karijere

Nakon deset godina Dubrovčanin dobio je veliku priliku: Ako osvojim pojas, uvjeren sam, vrata UFC-a će mi biti širom otvorena

9. studenog 2019. - 14:34

KSW je organizator svoje 51. priredbe u Zagrebu u subotu, 9. studenog. Elitna poljska organizacija je zakupila Arenu, a sudionik borbe s najvećem ulogom je Antun Račić, 29-godišnji borac iz Župe dubrovačke.

– Ono što sam priželjkivao i prije sad će se ostvariti. Imat ću priliku osvojiti pojas prvaka u bantam kategoriji. Prvi put se dijeli taj pojas, a moja borba je jedina borba u Zagrebu za pojas. Znao sam i prije kako ću se boriti za pojas 9. studenog, međutim, iako je bilo govora o Zagrebu kao jednom od gradova gdje bi se mogla održati jedna od idućih KSW priredba, nisam mislio kako će to biti baš prva iduća i to baš ova. Presretan sam zbog toga. Top priredba. Ljudi, to morate doći vidjeti. Takav šou, takvo što nije bilo u Areni i Hrvatskoj – istaknuo je Račić, kojem će suparnik biti bivši UFC borac Damian Stasiak.

Borba za pojas protiv Stasiaka bit će moja peta borba u KSW organizaciji. Protekle četiri sam dobio. Ova peta će biti najveći trenutak moje karijere. Strašna borba protiv odličnog protivnika i to pred svojom publikom. Sve je ispalo baš sjajno. Čekao sam već nakon prve dvije borbe u KSW-u borbu za pojas, pitao gotovo nakon svake pobjede čelnike KSW-a: ‘Je li iduća za pojas?’. Stasiak je u UFC-u odradio šest borbi. Dvije je dobio.

– I on, kao i ja, favorizira borbu u parteru. To mu je najjače oružje. Njegov “grappling” je sjajan. Od jedanaest profesionalnih pobjeda koliko ih je ostvario u karijeri čak osam je dobio prisilivši protivnika na predaju. Kompletan je borac, međutim, smatram kako sam ja kompletniji.

Župljanin, koji je dobio zadnjih pet borbi, koji je u 32 profesionalne borbe ostvario 23 pobjede uz jednu borbu bez pobjednika, krajem kolovoza je počeo pripreme za meč u UFD Gymu u Düsseldorfu.

– Tu imam sve što je potrebno za pripremu borbe. Braća Ivan i Tomislav Dijaković su napravili sjajan klub. Top klub u kojem se pripremaju top borci. Top su treneri. Sve je, baš sve vrhunski. Zatim sam bio u Londonu, a nakon toga išao i u Kanadu. Trenirao sam i učio od legendarnih boraca te trenera.

Stasiak je nekoliko mjeseci stariji od Račića. Rođen je 20. veljače 1990. godine. Imao je ukupno 17 profesionalnih borbi (11 pobjeda i šest poraza) i koji je dobio zadnje tri.

– Stasiak je najbolji poljski borac u ovoj kategoriji. Po iskustvu i statistici sigurno je najozbiljnije ime koje će stajati nasuprot mene... Analizirao sam njegove borbe, ali sa svojim vrhunskim timom također smo izvukli sve ono što nije bilo dobro u mojim prethodnim borbama te na tome radili. Moram se znati obraniti bez obzira na način na koji će on pokušati napasti me. Za mene je borba protiv Stasiaka šećer na kraju u KSW organizaciji...

Na kraju? Očekuješ, ako dobiješ Poljaka u Zagrebu, poziv iz jače organizacije, UFC-a?

– Ako osvojim pojas, uvjeren sam, vrata UFC-a će mi biti širom otvorena! Inače, imao sam još prije ponude iz UFCa, ali nisam se osjećao u tom trenutku spreman za taj nivo. Međutim, ni sad o tome ne razmišljam. Želim opravdati povjerenje koje sam dobio od čelnih ljudi KSW-a, osvojiti pojas prvaka KSW-a. To je sad jedino što me zanima – podvukao je Račić, koji je prvu profesionalnu borbu imao u dresu dubrovačkog Gladiatora prije više od deset godina, u proljeće 2009. na “Noći Gladiatora” u Gospinom polju.

Profesionalnu karijeru počeo je pobjedom. Deset godina poslije spreman je za svoju 33. borbu u profesionalnoj karijeri.

– Moja najveća borba s obzirom na ulog i suparnika. Zaslužio sam boriti se za pojas prvaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. veljača 2021 00:13