StoryEditor
Ostalogimnastika

Nakon 11 godina nastupanja: Seligman napokon zlatni u svom Osijeku

26. svibnja 2019. - 11:38
gimnastika_osijek3-250519-6

Prvog finalnog dana ovogodišnjeg gimnastičkog Svjetskog kupa u Osijeku domaćin natjecatelj Robert Seligman osvojio je prvo mjesto u vježbi na konju s hvataljkama s ocjenom 14.533.

Dvoranom Gradski vrt odzvanjalo je skandiranje "Robi, Robi" jer je zaštitno lice osječkog Svjetskog kupa dosanjalo svoj veliki san. Prvo mjesto u kvalifikacijama dalo je nadu da bi se situacija mogla ponoviti i u subotnjem finalu, a Seligman je mirno i rutinski odradio svoju vježbu u finalu i s konačnom ocjenom 14.533 uzeo svoje prvo "osječko" zlato nakon 11 godina koliko nastupa u svom rodnom gradu. Iza njega su ostali Rus Nikolai Kuksenkov (14.300) i Azerbejdžanac Ivan Tihonov (14.000).

- Što reći, presretan sam. Dao sam sve od sebe, nisam kalkulirao niti malo. Ovo je moj trenutni maksimum i to odrađujem sada i na treninzima. Kako sam i najavljivao, osjećao sam da bi ove godine mogao pobijediti. Sada kada se to i dogodilo, kao da mi je veliki kamen pao sa srca. Svjestan sam da imam 33 godine i da ću nastupati i boriti se za postolja još par godine, ali bilo bi mi uistinu žao da nisam u svom gradu uzeo zlatnu medalju. Nisam kalkulirao iako je situacija bila poprilično čista do mog nastupa. Moja današnja vježba je bila stvarno dobra, ne mogu si ništa zamjeriti i presretan sam zbog medalje - rekao je Seligman netom nakon uručenja odličja.

Uz Selgmana, u subotu je nastupilo još dvoje hrvatskih predstavnika, Tijana Tkalčec koja je bila peta na preskoku te Aurel Benović koji je zauzeo sedmo mjesto na parteru. 

- Ocjene danas su bile nešto niže nego što sam navikla, ali radila sam novi skok koji još nije dovoljno uvježban. Još trebam iskustva s njim na natjecanjima kako bih ga uvježbala kako treba i kako bi ocjene bile više. Po povratku u Čakovec nastavit ću uvježbavati taj skok jer već u srijedu putujem za Koper i nadam se tamo da ću ga izvesti kako treba i da će to biti dovoljno za finale. Poseban je osjećaj nastupati doma, pred osječkom publikom koja je uistinu divna i navija iz sveg glasa za sve športaše bez obzira iz koje zemlje da dolaze - nakon nastupa u finalu izjavila je Tkalčec.

U preskoku je pobijedila Slovenka Teja Belak sa 13.750 ispred Ukrajinke Angele Radivilove sa 13.667 i sunarodnjakinje Tjaše Kysselef sa 13.250. Na tlu je najbolji bio Izraela Artem Dolgopjat sa 15.30 ispred Rusa Kirila Prokopeva sa 14.733 i Čileanca Tomasa Gonzaleza sa 14.367. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. veljača 2021 07:59