StoryEditor
Ostalogorša opet puca

Najbolji hrvatski strijelac odradio prvi trening po izlasku iz karantene: ‘Gušt je ponovno normalno trenirati‘

30. travnja 2020. - 10:52
Jakov Prkić/HANZA MEDIA

Nakon dugih, predugih mjesec i pol dana Petar Gorša opet je u dobro poznatom okruženju. 

U streljani. S puškom u rukama. Najbolji hrvatski strijelac odradio je prvi trening po izlasku iz karantene.

- Malo sam „zahrđao” i trebat će mi nekoliko tjedana da dođem do nekakve forme. Srećom, većih natjecanja u skorije vrijeme nema. Gušt je ponovno normalno trenirati – rekao nam je Gorša koji će do daljnjega trenirati u streljani u Velikom Trgovišću gdje živi i gdje je i proveo protekle tjedne u izolaciji.

Nakon najave početka prve faze popuštanja mjera zaštite od koronavirusa strijelac solinskog Dalmacijacementa kontaktirao je nadležne osobe u Velikom Trgovišću i dobio dozvolu za treniranje uz prethodnu najavu termina treninga. To znači da može trenirati kad god želi, a upravo je to želio čuti.

Prethodno je Gorša, koji je osigurao kvotu za Olimpijske igre u Tokiju, u karanteni radio „suhe” treninge, u sobi bi stavio metu na zid i radio simulacije postavljanja u stav, dizanja oružja i nišanjenja, a pomogao mu je i simulator treninga SCATT. No, slaba je to zamjena za pravi pucački trening u streljani. Zasad se Petar mora zadovoljiti samo s treningom zračne puške jer je najbliža kvalitetna streljana za mali kalibar u Zagrebu.

- Ako se u sljedeća dva tjedna ne ukinu propusnice, onda ću zatražiti jednu da mogu putovati u Zagreb na treninge – dodao je Gorša.

Sva su natjecanja otkazana do daljnjega, pa Gorša cijelu situaciju shvaća kao „off-season”, razdoblje između dviju sezona.

- Sve ovisi o epidemiološkoj situaciji tijekom svibnja, tada ćemo imati indikatore. Valja sportašima i klubovima dati pravovremenu najavu odnosno optimalan period za pripremu. Nadam se nastavku sezone domaćih natjecanja od srpnja, a što se tiče europskih i svjetskih natjecanja smatram da ih do kraja godine neće biti - kaže Gorša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. siječanj 2021 13:26