OstaloSportske igra mladih

Najbolje su odbojkašice Splićanke i Varaždinke: pobjede im otvorile vrata na međunarodnu završnicu

Piše PSD
12. kolovoz 2019. - 22:19
DSC_5267.JPG

Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u Splitu završena je dodjelom odličja najboljima u odbojci i stolnom tenisu. Mladi sportaši amateri iz cijele Hrvatske proveli su tri dana u Splitu uživajući u moru, druženju i natjecanjima. Napeti turniri odigravali su se u dvorana OŠ Ravne Njive i na Gripama.

Turnir u odbojci igrao se u kategorijama 2004. godište i mlađi za djevojčice i dječake, te 2001. godište i mlađi za djevojke. Odličnom igrom kroz cijeli turnir, titule prvakinja osigurale su ekipe: OK Split i i Varaždin, dok su kod mladića zasluženo slavili Stručnjaci iz Zagreba. Srebrne medalje osvojile su djevojke iz ŽOK Osijek i ŽOK Vallis Aurea iz Požege, te kod mladića Mursa iz Osijeka.

Ništa manje napeto nije bilo na stolnoteniskom turniru na Gripama. Igralo se u tri dobne skupine za djevojke i dječake, a pobjednici su: 2001. (m): Ivan Lovrić (Opatovac). 2001. (ž): Ana Novak (Čakovec). 2004. (m): Moreno Stanišić (Stubičke Toplice). 2004. (ž): Bruna Borovec (Varaždin). 2007. (m): Norman Pap (Opatovac). 2007. (ž): Bruna Gučin (Donja Stubica).

Pobjede na državnim završnicama omogućile su plasman na međunarodnu završnicu, koja se također održava u Splitu, od 16. do 21. kolovoza. Više od tisuću natjecatelja iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske pretvore Split u središte sporta cijele regije. Kruna sezone je ceremonija zatvaranja Igara koja će se zadnjeg dana održati na splitskoj Rivi s početkom u 20 sati.

#ZAVRšNICA#SPORTSKE IGRE MLADIH#PLAZMA