StoryEditor
Ostaloragbijaški vikend

Nada slavi veliku obljetnicu i želi novu titulu

Piše PSD
16. studenog 2019. - 13:35

Danas je u 14 sati na Igralištu HARK Mladosti na rasporedu  istinski derbi hrvatskog prvenstva, susret HARK Mladosti i Nade. Momčadi se bore za startnu jedinicu i prednost domaćeg terena u doigravanju. Susreti ovih momčadi u posljednjih nekoliko sezona obogatili su hrvatsku ragbijašku scenu, puni neizvjesnosti i dramatičnih obrata pružali su nam istinsko zadovoljstvo i pravi sportski užitak. 

Mladost koja u želji da se nakon 60 godina novom titulom prvaka te Nada koja u nesvakidašnjem nizu već sedamnaest sezona zaredom ljubomorno čuva titulu prvaka u svojim vitrinama Trofejne sale “Mihovil Radja”. 

Ove godine Nada slavi 60 godina djelovanja kluba i velika je želja splitske momčadi da jubilarnu godišnjicu proslavi sa novom titulom seniorskog prvaka. Svoju prvu povijesnu utakmicu splitski klub je odigrao upravo protiv Mladosti prije ravno 60. godina 1. prosinca 1959. 

Današnji susret na Krtičnjaku sigurno će biti dodatno nabijen silnim emocijama koje će dizati adrenalin kod igrača obje momčadi. 

Treći turnir ženske regionalne lige u sezoni 2019./2020. igra se danas u Makarskoj. Iako RK Makarska rivijera  nema žensku seniorsku ekipu, klub iz Makarske  prijavio se za organizaciju jednog od turnira iz  ovogodišnje serije u želji daljnje promocije ženskog ragbija.

Na turniru će nastupiti pripadnice: NSA Sofia, RK Gladijatori – Derventa, RK Nada Split, RK Vitezek Esztergom i ŽRK Zagreb.

U dosadašnjem tijeku regionalnog natjecanja za žene nakon odigrana dva turnira ragbijašice Nade drže 1. mjesto, a najveća prijetnja su im ragbijašice Bugarske Sofije. Turnir je na igralištu SC Makarska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2021 10:20