StoryEditor
Ostaloveliki derbi u sinju

Nada je uzela apsolutno sve što joj se nudilo, trener Sinja odradio posljednju utakmicu na klupi

Piše Mišo Gulić
14. listopada 2017. - 20:15

Odavno se jedna ragbijaška utakmica nije čekala s tolikim nestrpljenjem kao ova u kojoj su snage odmjerili Sinj i Nada. Domaća momčad nije uspjela kreirati iznenađenje, ali gledatelji su imali razloga za zadovoljstvo, jer su vidjeli odličnu i pravu mušku ragbi predstavu.

Da se u gradu alkara događa nešto veliko, dovoljan dokaz je činjenica kako je po štekatima na sinjskoj Pijaci ragbi na barem jedan dan istisnuo neizostavnu košarku, što baš i nije slučaj u "košarkaškom" gradu. Susret je došao popratiti i hrvatski izbornik Milan Yelavich i nema sumnje kako je zadovoljan napustio Sinj.

Silan respekt osjetio se od prvog sučevog zvižduka, nitko na otvaranju nije htio napraviti grešku koja bi ga koštala zaostatka i može se reći da smo gledali pravo taktičko nadmudrivanje.

U čistoj igri živaca prvi je priliku za dođe do bodova imao Sinj iz kazne koju Pavlović iz velike udaljenosti nije uspio pretvoriti, ali najbolju priliku domaći su imali nakon krasnog bijega Miloša kojeg je zadnji igrač Nade doslovno vrškovima prstiju uspio zaustaviti.

S druge strane Nada je uzela apsolutno sve što joj se nudilo, dva puta je pred kraj prvog dijela kazne pretvarao Lerotić, što je bio i rezultat poluvremena. Slično se igralo i u drugom dijelu, nije tu bilo previše prilika, a kad se činilo da Nada preuzima konce igre, bljesnuo je Sinj i preko Kovačića poentirao, ali na žalost domaćih navijača, nije Pavlović uspio pretvoriti iz dosta nepovoljne situacije.

Samo tri minute poslije greška u obrani Sinja, Plazibat je jurnuo do zgoditka, a Lerotić i treći put pogodio pretvaranje za početak kraja domaćih. Sinj je tada potpuno pao, još je dva puta Perlain dolazio do zgoditka i time stavio "točku na i" ovog dvoboja, unatoč nova dva zgoditka Kovačića i pretvaranja Pavlovića.

Trener Nade Ivan Rešetar nije skrivao zadovoljstvo:

- Čestitan svojoj momčadi i treneru Borozanu na odličnoj utakmici. Znali smo da nas čeka teška utakmica, Sinj se pojačao igračima iz Mladosti i bili su zahtjevan protivnik. Nama je nedostajalo nekoliko igrača, krpali smo se, ali uspjeli smo skupiti snage doći do pobjede pred reprezentativnu pauzu.

Kažimo i kako je trener Sinja Marin Tvrdić odradio posljednju utakmicu na klupi Sinja, što je vijest koja je prilično iznenađujuća, a prema njegovim riječima ispriječile su se obveze na poslu:

- Nažalost vijest je istinita, posao je utjecao na takvu odluku i tu se ništa nije moglo promijeniti. Sinju želim mnogo sreće, ostaje u lijepom sjećanju i nadam se nekoj novoj prilici u budućnosti.

Sinj - Nada 19:25 (0:6)
SC Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić
Gledatelja: 600 Sudac: Petar Matošić (Split)

Sinj: I. Jukić, Brčić, Žigo, Miloš, Brčić-Šušak, Penić, J. Jukić, Lovreta, Kovačić (15), Prološčić, Pavlović (4), Grubišić, Grčić, Filipović, Kuštre, Lovrić, B. Vučemilo, Vuković, Brčić, Cvrlje, Vučković, Klarić-Kukuz, Sampson.

Nada: Borozan, Čulić, Boko, Mitrović, Tomaš, Čorić, Perić, Popović, Vuletić, Lerotić (10), Plazibat (5), Rudić, Burazin, Vlajčević, Antić, Bibić, Perlain (10), Kodžić, Šarić, Grubišić, Rosso, Žunić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2021 20:16