StoryEditor
Ostalouz rub bazena

Na Poljudu boj za Ligu prvaka: gradski derbi je posebno težak, nema opuštanja niti sekunde

Piše Pero Smolčić, Vedran Babić
8. svibnja 2019. - 19:41
jadran_mornar12-161217

Više nema prostora za pogrešku, večeras s početkom u 20 sati na Poljudu počinje završna bitka za treće mjesto u vaterpolskom Prvenstvu Hrvatske između Jadrana i Mornar Brodospasa. Jadran je protiv mornarevaca u ovoj sezoni do sada uvijek slavio, no razigravanje u završnici sezone uvijek je posebno, stoga i trener momčadi sa Zvončaca Ivan Asić poziva na oprez.

- Gradski derbi uvijek je posebno težak, a pogotovo kada se radi o ovako bitnoj fazi natjecanja kao što je borba za treće mjesto. Mi ne možemo niti želimo bježati od uloge favorita u ovom okršaju, ali isto tako ne smijemo se niti sekunde opustiti, misliti da ćemo lako preskočiti Mornara – kazao je Asić.

I u polufinalnim utakmicama protiv jake zagrebačke Mladosti Mornar je pokazao da ima što reći.

- Vidjelo se da mogu igrati dobar vaterpolo i kada su sasvim u utakmici, ozbiljni i motivirani, mogu biti itekako ozbiljan suparnik. Na nama je da odigramo još ovih nekoliko utakmica do kraja sezone na najvišoj mogućoj razini i da uspješno okončamo sezonu koja nam je donijela iskorak na kvalitativnoj razini te igranje u Ligi prvaka – kazao je Asić.

Treće bi mjesto opet jadranašima donijelo šansu da se i dogodine natječu u elitnom europskom vaterpolskom društvu. No, prije nego što uopće počnu razmišljati o tome treba “potopiti” mornarevce što neće biti lagan zadatak.

U Regionalnoj ligi Mornar BS je ove sezone jednom bio blizu iznenađenja protiv Jadrana – u tijesnom porazu 7:6 – no u drugom ga je gradski rival potpuno nadigrao 20:10. Bile su to, dakle, dvije potpuno oprečne partije i različita lica. Koje će lice „mornari“ pokazati večeras, teško je predvidjeti, tim više što su prilično oslabljeni.

- Opet smo bez Burića i Eleza, što nam je veliki hendikep. Ali nema kukanja. Koga nema, bez njega se mora i može. Momci dobro treniraju, spremni su – kaže nam Mornarov trener Zdeslav Vrdoljak.

Dobra je vijest za Vrdoljaka što se Pavlović vratio još u dvoboju sa „žapcima“, no izostanak Burića i Eleza baš je velik problem. Protiv momčadi Jadranova kalibra to je gotovo nenadoknadiv minus.

- I da smo kompletni, bilo bi nam jako teško – iskreno će Vrdoljak, svjestan da bi njegovoj momčadi trebalo pravo malo čudo da kroz dvije utakmice dođe do trećeg mjesta u državi.

- Prepuštamo im ulogu favorita. Jači su od nas, međutim, nećemo se predati. Idemo borbeno i hrabro.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 18:46