StoryEditor
OstaloDlan o dlan

Na drugu obalu s osmijehom na licu: u nedjelju plivačka utrka od punte Čiova do Instituta

13. rujna 2019. - 21:43

Pjenit će se ove nedjelje od Čiova do Instituta na Marjanu, plivat će se „Na drugu obalu s osmijehom na licu“, kako glasi naziv humanitarne manifestacije u organizaciji udruge „Dlan o dlan“.

Udruga, u čijem je interesu podrška u razvijanju komunikacijskih sposobnosti, ovaj hvale vrijedan događaj organizira četvrtu godinu zaredom, a ove se godine održava u nedjelju 15. rujna u jutarnjim satima. Pliva se u Splitu od punte Čiova (Slatine) do Instituta za oceanografiju i ribarstvo na Marjanu.

Okupljanje je u 7.30 na Institutu odakle se natjecatelji u 8.30 prebacuju brodicama na Čiovo. Start je predviđen u 9 sati. Kuriozitet je ove utrke da nema ni startnina ni nagrada te da se prijaviti mogu baš svi. Od ozbiljnih profesionalaca do amatera i rekreativaca, običnih građana koji vole zaplivati.

Tko će prvi, a tko posljednji isplivati tu dionicu dugu 2,2 kilometra uopće nije važno. Dapače. Svatko neka pliva kako može i koliko može, bez pritiska. Ako netko i ne dođe do kraja, nema veze.

Osnovni je cilj ove manifestacije, ističu organizatori na čelu s Timeom Marušić Hren, podizanje svijesti javnosti o teškoćama s kojima se susreću djeca s posebnim potrebama i njihove obitelji, ali i okupiti zajednicu u kojoj će oni dobiti podršku, stvarati nova prijateljstva i pozitivno ozračje. Najvažnije je, stoga, pokazati svijetu da svi zajedno mogu dohvatiti drugu obalu i da nitko nije sam. Tko ne vjeruje, u nedjelju se sam ima priliku u to uvjeriti.

Organizator je osigurao, zlu ne trebalo, medicinsku pratnju, kao i pratnju ronioca te nekoliko brodica koje će pratiti plivače. Lani je plivalo gotovo 100 ljudi, što je popriličan broj, pa organizatori pozivaju vlasnike brodica, jedriličare, kajakaše i veslače da im se pridruže u stvaranju sigurnog ambijenta za plivače za vrijeme održavanja manifestacije.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 12:48