StoryEditorOCM
Ostalozadnja šansa

Muška odbojkaška reprezentacija preko Cipra traži prolaz na Europsko prvenstvo: ‘Oni su divlja momčad koju ne smijemo podcijeniti‘

19. kolovoza 2022. - 17:00

Hrvatsku žensku i mušku odbojkašku reprezentaciju očekuje uzbudljiv vikend pa tako hrvatski odbojkaši u subotu, od 19 sati, igraju uzvratni susret s domaćom reprezentacijom Cipra.

Ova utakmica od velike je važnosti jer pobjeda donosi željeni plasman na Europsko prvenstvo 2023. godine.

- U zadnjoj utakmici kvalifikacija još uvijek imamo šanse kvalificirati se za Europsko prvenstvo. S Cipranima smo igrali prvo kolo te u tom susretu nisu pokazali veliki otpor. No, oni su divlja momčad koju ne smijemo podcijeniti. Ljeto je bilo dosta naporno i bilo je puno natjecanja, ali sigurno ćemo dati sve od sebe - rekao je hrvatski reprezentativac Marino Marelić.

Kvalifikacije za EP za Hrvatsku mušku odbojkašku reprezentaciju igraju: Petar Višić, Bernard Bakonji, Stipe Perić, Kruno Nikačević, Tino Busak Vidaković, Marko Sedlaček, Tino Hanžić, Filip Šestan, Hrvoje Pervan, Ivan Mihalj, Ivan Zeljković, Leo Andrić i Marino Marelić. Izbornik je Cedric Enard.

Odbojkašice, pak, svoj put kvalifikacija za Europsko prvenstvo tek započinju u nedjelju kada na domaćem terenu osječke dvorane Gradski vrt u 19 sati igraju prvu utakmicu protiv reprezentacije Farskih otoka.

- Farski otoci su ekipa za koju se ne zna puno u odbojkaškom svijetu, no svakako se maksimalno pripremamo i ozbiljno pristupamo toj utakmici. Iskoristit ćemo je i za test koliko smo spremne. Imamo još pet utakmica u ovim kvalifikacijama, nadamo se da ćemo ih sve odraditi kako treba te se kvalificirati na EP - istaknula je hrvatska reprezentativka Beta Dumančić.

Kvalifikacije za EP za Hrvatsku žensku odbojkašku reprezentaciju igraju: Klara Perić, Lea Deak, Mika Grbavica, Samanta Fabris, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Natalija Tomić, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan i Izabela Štimac. Izbornik reprezentacije je Ferhat Akbas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 09:08