StoryEditor
Ostaloplenum žnl

Mosor odustao od natjecanja, u Četvrtu ligu ulaze Vinjani ili Mračaj

15. kolovoza 2018. - 17:17
111mos

Šokantna vijest stiže s plenuma klubova Četvrte lige (Prve lige Splitsko-dalmatinske županije) - Mosor je odustao od natjecanja! Županijski nogometni djelatnici su u nevjerici, nema koga ova informacija nije iznenadila. Sastav iz Žrnovnice na ligaškoj je tablici prošle sezone jedva izborio ostanak zauzevši pretposljednje mjesto, no sada je odlučio odustati od natjecanja. Kako stvari stoje, neće igrati ni Petu ligu, već će se posvetiti radu s mladima koji normalno nastavljaju natjecanja u svojim uzrastima.

Crni je to epilog višegodišnjih problema kluba iz Pricvića, nekadašnjeg stabilnog drugoligaša i trećeligaša, no nadajmo se kako će se iz tog rada s mladima stvoriti temelji za novi uzlet Mosora. Umjesto Mosora u ligu će ući Vinjani, koji su u Petoj ligi bili drugi, ili četvrtoplasirani Mračaj. Vinjani imaju prednost, no morat će ispuniti određene infrastrukturne uvjete. Ako u tome ne uspije ni jedan od ta dva kluba, liga će biti „krnja", imat će 13 umjesto 14 klubova.

Odluka bi trebala biti donesena do kraja tjedna. Iz lige je lani ispao Hvar, a kao prvak je u 3. HNL Jug otišao Uskok. Novo je ime u ligi Poljičanin 1921, prvak Pete lige, koji će umjesto u Srinjinama, gdje njegov teren ne udovoljava kriterijima lige, domaćin biti u Vranjicu. Sezona počinje 1. i 2. rujna, a od ove sezone novosti su da se uvodi četvrti sudac, kao i to da će plaćanje službenih osoba na sebe preuzeti Savez, a klubovi će prije početka svake polusezone uplatiti članarinu u koju će biti uključeni navedeni troškovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. kolovoz 2021 05:38