StoryEditor
Ostaloodličan projekt

MNK Hajduk ambiciozno je ušao u novu sezonu, a voditelj fustal akademije Denis Lukin tvrdi: Imamo zdrave temelje, sami ćemo stvarati igrače

Piše Toni Perković
11. listopada 2020. - 09:30
Trener kadeta i voditelj akademije Denis LukinTom Dubravec/Cropix

Na splitskoj se rivi upravo održava Festival športa i zdrave hrane, a među brojnim klubovima koji će se predstaviti našim najmlađim sugrađanima jedno ime posebno strši. Naravno, radi se o Hajduku. Ali, ovoga puta ne o onom za koji znamo svi, već o malonogometnom klubu Hajduk.

MNK Hajduk osnovan je 2012. godine, a u Splitu, a kako se dobre vijesti brzo šire, tako je i do nas došla informacija da se u ovom, još uvijek mladom, splitskom klubu događa nešto veliko.

O tome što se u Hajduku događa razgovarali smo s voditeljem futsal akademije Denisom Lukinom, cijenjenim stručnjakom koji je u karijeri radio u brojnim klubovima, među kojima se svakako najviše ističe MNK Split.

- Radio sam, kao što ste rekli, u brojnim klubovima, a posljednju sam godinu u Hajduku gdje sam bio trener seniora, juniora i kadeta, započinje Lukin.

Dosta je zahtjevna zadaća voditi tri uzrasta?

- Vrlo zahtjevno, zato smo ove godine išli u reorganizaciju pa sam od ove sezone ja voditelj Akademije i trener kadeta, Mirko Vrcan je trener prve momčadi, a Ivan Bezmalinović će voditi juniorsku momčad.

S vama ćemo, dakle, o Akademiji. Što nam možete reći o ambicijama i dosadašnjim postignućima?

- Što se tiče postignuća, tu definitivno moram izdvojiti prošlosezonsko četvrto mjesto kadeta na neslužbenom prvenstvu Hrvatske. A ambicije? Pa one su svakako velike, želimo biti najbolji, ali naglasak je, osim igračkih kvaliteta, i na odgojnim komponentama. Naš je primarni cilj izgradnja sustava i povećanje broja mladih igrača iz kojeg bi se profilirala kvaliteta. Moramo stvarati, to je najvažnije, objašnjava Lukin.

Za tako nešto potrebni su i dobri treneri, kako stojite na tom polju?

- Svi treneri koji s nama rade i koji će raditi u budućnosti bit će adekvatno educirani. Njihov je zadatak učiniti da djeca koja dolaze na trening zavole futsal i da na treninge dolaze sretni i zadovoljni nakon što obave sve svoje školske obveze, kaže Lukin.

Čujemo dosta optimizma u vašim riječima. Na čemu ga temeljite?

- Temeljim ga na tome da se naš rad već polako prepoznaje. Trenutno imamo petnaestak kadeta i dvadesetak juniora što su dobri temelji, radimo i s djecom od prvog do četvrtog razreda. Nadalje, nedavno smo imali i izbornu skupštinu kluba na kojoj je za novog predsjednika izabran Jure Zečević, neosporno jedan od najboljih futsal djelatnika u Lijepoj našoj, a tu su i ostali članovi kluba koji neumorno rade da budemo sve bolji, tvrdi Lukin.

Ove vas godine čekaju brojni izazovi?

- Tako je. Pred nama su kadetsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske na kojem imamo zaista velika očekivanja. Lani smo pokazali da možemo i da dobro radimo, sada želimo potvrdu toga, objašnjava.

Tko su najveći rivali?

- Radije bih koristio termin sportski prijatelji. Svi mi radimo za dobrobit futsala, a osim nas, u županiji akademije imaju i Universitas, Vrgorac i Olmissum. Također, akademiju ima i Crnica koja nam je dosta blizu pa se nadam da ćemo se uspjeti dogovoriti da organiziramo natjecanje juniorskih momčadi da bi naši igrači imali što veći broj jakih utakmica jer se tako najbolje postaje igračem, govori nam.

Znači, puno rada i uspjeh ne bi smio izostati?

- Apsolutno. Planovi su dugoročni i u klubu smo uvjereni da će rad donijeti rezultat. Sada nam je ključni segment širenje akademije i na tome ćemo raditi svakodnevno pa ovu priliku koristim da pozovem sve zainteresirane da nam se jave. Uostalom, prošetajte danas do rive i vidite što nudimo. Mi i svi ostali. Najvažnije je da budete aktivni i radite na sebi, kaže Lukin.

Recite nam za kraj kakva je situacija s prvom momčadi?

- Prva momčad ove sezone nema rezultatski imperativ, ali to ne znači da nemamo ambicije. Na čelo prve momčadi postavljen je Mirko Vrcan, sjajan trener bogate karijere. U momčad su ušli i neki mladi igrači upravo iz naše akademije poput Tonina Zorotovića i Bartula Ore i na akademiji ćemo graditi našu budućnost, zaključuje Lukin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

13. listopad 2020 09:37