StoryEditor
Ostaloprvenstvo balkana

Mladi Kninjanin ponovno na postolju u Cluju: Čeko zlatu u skoku u dalj dodao broncu u utrci na 200 metara

20. rujna 2020. - 21:50
Ronald Goršić/Cropix

Nakon što je na seniorskom prvenstvu Balkana u rumunjskom Cluju hrvatski atletičar Marko Čeko osvojio zlato u skoku u dalj, poželio se od natjecanja oprostiti medaljom i u utrci na 200 metara. Zaželjeno – ostvareno!

S vremenom 21.19 Čeko je osvojio treće mjesto, dakle brončanu medalju, iza glavnog favorita Jaka Alija Harveyja (20.77) iz Turske i Ukrajinca Oleksandra Sokolova (21.10). Čeko je trčao u prvoj grupi, baš s Harveyjem i Sokolovim i iz nje je stiglo pet najbržih vremena u toj disciplini. Najbrži trkač druge grupe imao je tek šesto vrijeme ukupnog poretka.

Pobjednik Harvey je inače Jamajčanin koji trči pod turskom zastavom, rekord mu je 20.38, a stotku je trčao ispod 10 sekundi. Na 100 metara ima srebro i broncu s Europskog prvenstva, a nastupio je i na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Stoga, njegov trijumf u Cluju nije nikakvo iznenađenje. Bio je uvjerljivo brži od konkurencije.

Što se Čeke tiče, nije uspio oboriti osobni rekord (20.98) koji je postavio prije dva mjeseca u Zagrebu, ali nema veze. Iz njegove perspektive vikend u Cluju bio je fantastičan. Sa zlatom i broncom vraća se u svoj Knin.

Nešto prije Čeke na pobjedničko se postolje popeo i Ivan Horvat koji je u skoku s motkom zauzeo drugo mjesto preskočivši istu visinu kao zlatni Ukrajinac Ilija Kravčenko (5.20 m).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

16. siječanj 2021 07:30