StoryEditorOCM
Ostalosuspendirani trener

Misteriozna smrt četiri konja pred najveću utrku svijeta, sumnja se na korištenje nedozvoljenih sredstava

Piše R. R.
6. svibnja 2023. - 07:15

Kentucky Derby svake godine privuče veliki broj gledatelja. Jedna od najpoznatijih utrka svijeta donosi velika uzbuđenja, ali i dane zadovoljstva za okorjele kladioničare. Međutim, pred ovogodišnju trku dogodio se veliki kaos. Četiri konja u pet dana su uginula i to je izazvalo veliku zabrinutost. Posebno je oštećen vlasnik Ken Ramsey kojem su dva konja uginula.

Trener Saffie Joseph u nevjerici je zbog onog što se događa. Tvrdi da je ovako nešto jednostavno nemoguće.

- Šokiran sam. Koje su šanse da se to dva puta dogodi? Nikakve teorije zavjere mi ne pomažu, tražim činjenice. Dva konja u tri dana? Dva konja Kena Ramseyja. Ne može mi to u glavu - govori Joseph.

Dva konja su uginula nakon lomova nogu koje su zadobili tijekom treninga. Ozlijede su bile fatalne, a dva konja su kolabirala tijekom za utrku i potom su nažalost također uginuli. Joseph ne zna što napraviti. Spreman je povući ostale konje iz natjecanja i čeka obdukcije uginulih grla.

- Morati ću donijeti odluku koja je vrlo teška u ovom trenutku - rekao je Joseph.

Na kraju je Joseph suspendiran. Treći njegov konj imena Lord Miles povučen je s trke i neće se natjecati.

Organizatori će naravno provesti istragu. Bit će obavljena i obdukcija konja zbog sumnje na korištenje nedozvoljenih sredstava prije utrke, što je bio čest slučaj u konjičkim natjecanjima prethodnih godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 13:59