StoryEditor
Ostalotinov grad

Memorijal 'Davor Jović, junak Domovinskog rata': europski prvak Radonić zove na borilački spektakl u Vrgorcu

29. lipnja 2019. - 16:00
vrgorac

Povodom Dana grad Vrgorca i blagdana Sv. Petra i Pavla, nebeskih zaštitnika Vrgorca, večeras s početkom u 20 sati, na igralištu OŠ “Vrgorac” održat će se drugi po redu memorijalni turnir “Davor Jović, junak Domovinskog rata”.

Turnir organiziraju njegovi momci iz Kickboxing kluba “Sv.Jure”, a pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Vrgorca i MI “Braća Pivac”. Jović je bio legenda Domovinskog rata, jedna od udarnih igli Četvrte gardijske brigade, dva puta teško ranjen, čovjek koji je sam sebi skidao invaliditet da se može ponovno vratiti na prvu crtu.

No, pored toga i i vrhunski sportaš, prvak bivše države u kickboxingu i tvorac sportskog čuda s kamena. Stvorio je u malom Vrgorcu, klub i borce koji su postali prvaci Hrvatske, Europe i osvajači Svjetskog kupa s klupskim proračunom, manjim od 20.000 kuna u to vrijeme i bez ringa. Nažalost, prerano je preminuo, ali danas ti momci po svijetu pronose slavu Vrgorca i Hrvatske.

Prvi memorijal, u čast ovog ratnika i sportaša, bio je uistinu fantastičan, gotovo 2000 ljudi okupilo se na tribinama, a u glavnoj borbi večeri Nikica Radonić, u kategoriji do 81 kg postao je europski prvak, pobijedivši Francuza Brucea Duvala. Tu večer Tinov grad, nije spavao, feštalo se i slavilo do jutra, jer nije mala stvar postati europski prvak iz malog Vrgorca, a posebno u borilačkim sportovima.

Večeras će brojni gledatelji imati priliku vidjeti šest borbi u kickboxingu i tri borbe u boksu, na turniru će nastupiti i “Davorovi sokolovi”: Andrija Gašpar, Ante Bulog i Nikica Radonić. Pored njih bit će tu još dosta zanimljivi borbi i boraca. Kao šlag na tortu večeri je meč između europskog prvaka Nikice Radonića i Marka Mijatovića.

- Na ovaj način čuvamo uspomenu na čovjeka koji je puno dao za Hrvatsku i Vrgorac, želimo da ovaj turnir bude tradicionalan, a iskreno se nadam da ćemo to uspjeti i učiniti. Imamo podršku sponzora i pokrovitelja i nadam se da je ona biti trajna i dugoročna, jer Davor i njegovo djelo to zaslužuju - kazao nam je Joško Radonić, predsjednik Kickboxing kluba “Sv.Jure”.

Program

Full contact

51 kg Ante Kutlešić (Mornar Split) vs. Marko Tolić (Imotski)

67 kg Imran Kolenović (Sarajevo) vs. Andrija Gašpar (Sv. Jure Vrgorac)

86 kg Elvir Meme Gojak (Sarajevo) vs. Ante Bulog (Sv. Jure Vrgorac)

Kick light

67 kg Elvir Mrdić (Sarajevo) vs. Dani Grabner (Mornar Split)

K1

71 kg Dino Taći (Ameno Split) vs. Petar Mušura (Ameno Split)

75 kg Raul Sunara (Ameno Split) vs. Mario Ravlić (Dalmacija Dugi Rat)

Boks

Ivan Blažević vs. Stefan Marković

Enid Numanović vs. Nico Salzmann

Nikica Radonić vs. Marko Mijatović

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2021 16:04