StoryEditorOCM
Ostalobudućnost

Memorijal Boris Hanžeković nagradio najbolje mlade hrvatske atletičare

Piše Hina
31. kolovoza 2023. - 23:33

Na prigodnoj svečanosti Memorijal Boris Hanžeković i AK Dinamo Zrinjevac dodijelili su četiri stipendije najuspješnijim mladim hrvatskim atletičarkama i atletičarima.

Stipendije su uručene Jani Koščak, Janku Kišaku, Miji Wild i Viti Barbić.

Jana Koščak jedna je od najvećih nada hrvatskoga sporta. Ove godine postavila je novi svjetski juniorski rekord u petoboju i najbolji svjetski rezultat u sedmoboju u konkurenciji atletičarki do 18 godina. Trostruka je državna prvakinja i rekorderka. Janko Kišak višestruki je državni prvak i osvajač dviju srebrnih medalja na Europskom festivalu mladih. Uz brojna odličja Janko je i prošlogodišnji prvak Balkana na 110 metara s preponama. Mia Wild dvostruka je uzastopna pobjednica Europskog festivala mladih u utrci na 100 metara s preponama te višestruka državna prvakinja i rekorderka. Vita Barbić četvrta je juniorka Europe u bacanju koplja te višestruka državna prvakinja i rekorderka. Pobjednica je u bacanju koplja i na Europskom festivalu mladih u Mariboru.

Iskrene čestitke je dobitnicima stipendija uputila i najbolja hrvatska atletičarka svih vremena Sandra Perković.

"Čestitke svim ovogodišnjim dobitnicima, vi ste naša budućnost, vi ste naša nada. Mi smo vaši uzori, a vaši uzori će uvijek biti vaši zaštitnici. Volite se, borite se, radite uvijek ono što najviše volite, a to su pobjede. Budite naš ponos kao što smo mi vaš. Vidimo se na Hanžekovićevom memorijalu. Ja sam 2004. godine tamo bila kao volonterka, 2006. sam prvi put nastupila i od tada kreće moja ljubav prema ovom mitingu. I vi to možete biti“, poručila je Sandra najvećim nadama naše atletike.

Boris Hanžeković memorijal i ove je godine trodnevni miting.

U petak 8. rujna se u 18 sati na Trgu bana Jelačića održava Zagreb City Challenge na kojem će nastupiti najbolje skakačice i skakači u dalj, dan kasnije je u 19 sati pokraj Zagrebačkih fontana Memorijal Ivana Ivančića sa svjetskom elitom bacača kugle, dok su u nedjelju 10. rujna od 17 sati na stadionu Mladosti na programu sve ostale discipline.

image
Vedran Peteh/Cropix
image
Vedran Peteh/Cropix
image
Vedran Peteh/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 02:16