StoryEditor
OstaloJuniorske prvakinje sa Zente

Matuta se uhvatio posla: S curama radimo dobro što koristi i našoj reprezentaciji

15. studenog 2017. - 00:46
matutinovic_vaterpolistice1-040517.JPG

Mlade vaterplistice OVK POŠK-a nove su juniorske prvakinje Hrvatske. Na turniru odigranom u Rijeci mlade Splićanke bile su najbolje te su se okitile titulom najboljih u državi. Na čelu mladih splitskih vaterpolistica je naš legendarni trener, ujedno i izbornik ženske reprezentacije, Dragan Matutinović.

Kako je uopće došlo do formiranja ženskog kolektiva u sklopu OVK POŠK-a?

– Tata Zoran Butić, čije kćerke igraju vaterpolo godinama, je inicirao osnivanje novog kluba i odlučeno je da ja i Beba Jozipović (Željko Jozipović, nap.a.) radimo s curama. Rekao sam da može jer je to i u interesu reprezentacije da rade kvalitetno – kazao nam je Matutinović te prisnažio:

– U Bure su trenirali loše, bili nezadovoljni. Ja sam to preuzeo i rezultati se vide. Bili smo treći na kadetskom i prvi na juniorskom Prvenstvu Hrvatske.

Kakve su cure, ima li materijala?

– Odlične su, ima kvalitete, ima svega.

A uvjeti?

– Snađemo se. Treneri muškog pogona su nam na usluzi, Mario Oreb vodi juniore, spojimo se u terminima, daju nam prugu-dvije.

Kako ženski vaterpolo podići malo brže, na višu razinu, da budemo konkurentniji u Europi?

– Dižemo se, a ja se nadam da ćemo se dizati i brže. Imamo pripreme u Beogradu sa Srpkinjama idući tjedan, a potom veljači i ožujku iduće godine s Čehinjama kvalifikacije za Europsko prvenstvo.  Vjerujem da ćemo otići tamo i biti ugodno iznenađenje.

Kakve su Čehinje?

– Dobre su, bile su prve na kvalifikacijskom turniru. Iskusnije su od nas.

Split je već godinama vrelo talenata ženskog vaterpola, kakvi su drugi centri?

– U Zagrebu rade odličan posao, Mladost sada radi najbolje, Rijeka dobro radi i Šibenik.

Splićanke su na juniorskom Prvenstvu Hrvatske u Rijeci natjecanje otvorile pobjedom protiv ekipe Viktorije rezultatom 8:7 (2:3, 1:1, 3:0, 2:3). Bila je to doista napeta utakmica na otvaranju turnira.

– U obrani smo dobro odigrali, međutim u napadu kod realizacije nam je stvarala probleme vrlo dobra Franka Erak. Tijekom utakmice se igralo gol za gol, ali u tre ćoj četvrtini napravili smo seriju 3:0 i odvojili se na 6:4. Minutu prije kraja utakmice smo primili gol za izjednačenje, ali nakon izvođenja centra raspoložena Domina je izborila još jedno isključenje i postigla gol za pobjedu. Golove su postigle: D. Butić 4, Pavić 2, Tiozzo 1 i J. Butić 1.

U drugom kolu splitske vaterpolistice su pobijedile ekipu Mladosti rezultatom 9:8 (3:2, 3:3, 1:1, 2:2). Dvoboj su otvorile puno boljom realizacijom od protivnica. Držale su se cure dogovora, bile agresivne u obrani i raspoložene u napadu. Potom je uslijedio meč protiv Murse i velika pobjeda s čak 22:1. U utakmicu su igračice POŠK-a ušle jako agresivno i prve pogotke zabile iz kontre. Držali smo jaki ritam tokom utakmice.

Vesele nas golovi i igra naših najmla- đih. Ipak, istaknuli bi jedan gol, danas je svoj prvi gol postigla Ema. Golove su postigle: D. Butić 6, Pavić 5, Vukelić 4, J. Butić 2, Batinović 1, Bradašić 1, M. Butić 1, Crnjac 1, Tiozzo 1. U četvrtom kolu bilo je neodlučeno protiv ekipe Primorja EB 4:4. Utakmica je bila napeta od samog početka pa do kraja. I djevojke Primorja i POŠK-a su se ispromašivale u nekim situacijama koje smo ranije zabijali. U posljednjem petom kolu djevojke su igrale protiv Bure i bile bolje rezultatom 11:6 (5:1, 1:0, 3:2, 2:3). Golove su postigle: Domina Butić 6, Leonarda Pavić 2, Marta Tiozzo 1, Dora Vujević 1 i Elena Vukelić 1. Utakmicu su otvorile jako dobro, kao što se vidjelo i na semaforu - 5:1. Čvrsta obrana i odlična realizacija u prve dvije četvrtine je pokazala u kojem će smjeru utakmica ići.

Zlatne cure

Lea Lolić, Ema Crnjac, Dora Vujević, Marta Tiozzo, Elena Vukelić, Magdalena Butić, Paula Bradašić, Ela Cecić - Sule, Leonarda Pavić, Jelena Butić, Klaudija Stana Jurić, Domina Butić, Antonia Šerka, Paula Batinović

Semafor

1. kolo: Primorje EB - ŽAVK Mladost 7:8, ŽVK Viktoria - OVK POŠK 7:8 VK Bura Suzuki - Mursa 17:1

2. kolo: ŽAVK Mladost - OVK POŠK 8:9 Mursa - ŽVK Viktoria 1:20 Primorje EB - VK Bura Suzuki 9:0

3. kolo: OVK POŠK - Mursa 22:1 VK Bura Suzuki - ŽAVK Mladost 6:9 ŽVK Viktoria - Primorje EB 3:8

4. kolo: ŽAVK Mladost - Mursa 27:6 Primorje EB - OVK POŠK 4:4 VK Bura Suzuki - ŽVK Viktoria 0:8

5. kolo Mursa - Primorje EB 2:13 OVK POŠK - VK Bura Suzuki 11:6 ŽVK Viktoria - ŽAVK Mladost 1:13

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

01. ožujak 2021 20:46