StoryEditor
Ostaloteška odluka

Matija Marinić preskače svečano otvaranje Olimpijskih igara, ne želi ugroziti koljeno koje je operirao prošle godine

Piše Hina
23. srpnja 2021. - 10:20

Matija Marinić, najbolji hrvatski kanuist na divljim vodama, budući da je posve fokusiran na natjecanje i ne želi ugroziti koljeno koje je operirao prošle godine, neće sudjelovati u svečanom otvorenju Olimpijskih igara u petak navečer u Tokiju.
 
"Nije mi bilo lako donijeti tu odluku, ali trener Stjepan Perestegi i ja pomno smo analizirali pluseve i minuse sudjelovanja u otvorenju i odlučili da ove godine to preskočim.  Nema gledatelja, ali uključivat će mnogo stajanja. Kako su iza mene dva tjedna intenzivnih treninga, trebam poštedjeti koljeno i na stazi dati svoj maksimum. Bit će još otvorenja Olimpijskih igara za mene“, kazao je Matija Marinić.

Danas je obavio posljednji trening pred natjecanje na impresivnoj umjetnoj stazi.

„Zadovoljan sam pripremom. Čamac lijepo ide na vodi i spreman sam za utrku“, rekao je Marinić pred kojim je premijerni nastup na Olimpijskim igrama.

Zadovoljan je što se situacija oko njegove samoizolacije prošli tjedan brzo riješila, te kaže kako su se svi sportaši brzo navikli na epidemiološka pravila kojih se u Japanu moraju pridržavati. Svakodnevno davanje uzorka sline na testiranje na koronavirus sudionicima Igara postalo je rutina.

U Olimpijskom selu u kojem Marinić boravi nekoliko dana..

„Zanimljivo je vidjeti ovaj broj sportaša na jednom mjestu. Dolaze iz raznih zemalja, bave se raznim sportovima i različitih su fizičkih konstitucija. Na svjetskim prvenstvima među kanuistima i kajakašima navikao sam biti jedan od najviših, a u Olimpijskom selu kraj mene prolaze košarkaši koji su od mene viši za glavu“, kazao je Marinić.

Za kartonske krevete iz Olimpijskog sela o kojima bruji cijeli svijet, kaže da su čvrsti i udobni. Smatra da je ideja Japanaca da naprave više od 11 tisuća kreveta na način da se mogu reciklirati, izvrsna.

Matija Marinić na Olimpijskim igrama nastupa u nedjelju 25. srpnja.

item - id = 1114700
related id = 0 -> 1125440
related id = 1 -> 1119068
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. listopad 2021 08:17