StoryEditor
Ostaloep u veslanju

Martin i Valent Sinković sutra kreću u Poznanj, u kojem će od petka do nedjelje pokušati osvojiti treći uzastopni europski naslov

Piše Hina
5. listopada 2020. - 13:03

Aktualni svjetski i europski prvaci u dvojcu bez kormilara, trofejni hrvatski veslači Martin i Valent Sinković pokušat će od petka do nedjelje u Poznanju osvojiti treći uzastopni europski naslov u ovoj disciplini.

Dan prije polaska u Poznanj braća Sinković su kazala kako očekuju boriti se za zlato iako ove godine zbog pandemije koronavirusa nisu imali natjecanja.

"Ove godine nije bilo natjecanja kroz koja provjeravamo i dižemo formu, ali čini se da smo brzi i da čamac dobro ide. Trener je pratio vremena, slična su kao i prošle godine uoči Svjetskog prvenstva tako da se nadamo da će rezultat biti dobar. Radili smo na sebi, dat ćemo svoj maksimum, odveslati najbolje što možemo i vjerujem da ćemo biti u borbi za zlato", rekao je Martin Sinković.

"Vjerujem da će nam Talijani biti najveća konkurencija. Rumunji, Francuzi i Španjolci su uvijek neugodni, nikad ne znaš kako će odveslati, ali su uvijek blizu. Utrke će biti fizički teže, jer ne možeš biti na vrhuncu forme ako nisi prošao koje natjecanje ranije. No, svi smo u jednakoj poziciji i ne očekujem da će drugi imati prednost nad nama. Mislim da imamo dovoljno iskustva u karijeri", nadovezao se Valent Sinković.

Osim braće Sinković u Poznanju će predstavljati i Damir Martin u samcu, Marko Ukropina, Anton i Patrik Lončarić te Ivan Piton u četvercu bez kormilara kao i Ivana i Josipa Jurković u ženskom dvojcu bez kormilara.

item - id = 1048742
related id = 0 -> 1123291
related id = 1 -> 1116752
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2021 05:43