StoryEditor
OstaloTradicionalni memorijalni turnir

Marija Vujnović bila bi ponosna na ovu dicu: natjecanje na Poljudu je okupilo više od 200 malih vježbača

26. ožujka 2019. - 16:44
gimnastika1-240319

Marija Vujnović bila bi ponosna. Dvjestotinjak djece iz 14 klubova guštalo je u gimnastici u dvorani na Poljudu, natjecalo se i družilo na trećem međunarodnom Memorijalnom turniru koji njezino ime. Marija Vujnović ikona je splitske gimnastike. Nekadašnja državna prvakinja, međunarodna sutkinja, tajnica i trenerica u Gimnastičkom klubu Split, ostavila je neizbrisiv trag. Nažalost, preminula je 2016., nakon čega se rodila ideja o organizaciji ovog turnira njoj u čast.

- Bilo je sjajno, svi su radosni i veseli otišli kućama. Posebno mi je drago što su nam prvi put došli klubovi iz Slavonskog Broda i našeg heroja grada Vukovara, kao i iz Banja Luke i Mostara - kaže nam predsjednik GK Split Velimir Gavranić.

Karakter Memorijala bio je natjecateljski, prema svim pravilnicima Hrvatskog gimnastičkog saveza, a trajao je cijeli dan.

- Sva su djeca dobila simbolične medalje, s tim da su oni najbolji dobili i posebne nagrade. Najvažnije je da nije bilo nikakvih ozbiljnijih ozljeda, iako je gimnastika izuzetno zahtjevan sport. Manjih žuljeva je bilo, ali naš vrli mladi doktor sve je sanirao na vrijeme. Imali smo djecu svih uzrasta, od dječaka i djevojčica do seniora i seniorki. Memorijalom „Marija Vujnović" zaokružio se prigodan vikend u kojem je GK Split promovirao monografiju povodom 50 godina postojanja (1967. - 2017.).

Jedan je od gostiju na toj svečanosti bio i proslavljeni košarkaš Rato Tvrdić koji je nekoć davno također bio gimnastičar Splita, kaže nam Gavranić, otkrivajući i da je u planu za ovu godinu jedan novi projekt.

- Planiramo ne samo klasično natjecanje u gimnastici, već i nešto za šire mase, zabavnog karaktera, za širi krug ljudi. Čim konkretiziramo planove, izaći ćemo u javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

03. ožujak 2021 06:21