StoryEditor
Ostalobrdska utrka

Malačka jača no ikad, smiješi se rekord staze

12. srpnja 2020. - 10:31
Simone FaggioliAFP

Svi putevi vode na Malačku, a tim putem će u odnosu na Skradin i prvu brdsku utrku prvenstva Hrvatske, koja je skraćena zbog koronavirusa (plan je imati šest utrka), još jača ekipa. Europsko prvenstvo na brdu je otkazano, te su najbolji s tog natjecanja odlučili voziti na hrvatskim brdima.

Na Malačkoj će se, kao i u Skradinu, na stazi naći aktualni europski prvaci (Merli), zatim najuspješniji vozač europskih prvenstava svih vremena (Faggioli, koji je čak jedanaest puta osvojio naslov), pa najuspješniji hrvatski vozač na europskim brdima Niko Pulić, koji je tri puta osvajao naslov. Domaćinu, Splitskom auto klubu, najavilo se dvadesetak formula i prototipova, više od 120 vozača iz nekoliko europskih država.

Na stazi dugoj 4.100 metara vozit će se po 23. put, a s obzirom na dolazak ekipe s europskog brda očekuju se rekordi staze. Nema sumnje kako će se ići brže od dvije minute i 7 sekundi. U Skradinu je Faggioli skinuo rekord za osam sekundi, ali nije osvojio 14. Nagradu Skradina, već Merli, koji je u zbroju dvije vožnje bio brži. Međutim, nisu samo njih dvojica ‘naoštreni’ za uzet naslov pobjednika 23. Nagrade Malačka Sveti Dujam.

Prva od dvije nedjeljne bodovne vožnje počinje točno u podne.

Izdvojeno

03. kolovoz 2020 13:56