StoryEditorOCM
Ostaloveliki korak

Makarska puna sporta, konačno je dobila ono što zaslužuje: danas utrka građana i djece, a sutra polumaraton

Piše Ivan Renić
29. listopada 2022. - 09:00

U jeku UEFA Futsal Lige prvaka, u Makarskoj danas počinje još jedan veliki sportski događaj. Subota i nedjelja rezervirani su za „Apfel Arena Makarska Half Marathon”. Bit će to službeno prvi organizirani događaj nakon otvaranja Apfel Arene.

Prvog dana na rasporedu su dječje i građanske utrke. Od vrtićke dobi, pa sve do petog i šestog razreda osnovne škole. Dionice su prilagođene za sve. Očekuje se veliki odaziv djece i roditelja. A kako i ne bi bio... Makarska je konačno dobila ono što zaslužuje – pravi sportski centar, ali i događaje.

Nakon djece, krenut će i utrka građana od pet kilometara. Dobrodošli su svi. Rekreativna je to utrka kraće dionice. No, na pobjedu će nesumnjivo jurišati Klara Andrijašević, ponos Makarske, prvakinja Hrvatske na 1500 i 3000 metara.

Sutradan, u nedjelju, kreće i polumaraton. Dionica duga točno 21 097 metara. Ide po magistrali, do Tučepa i Podgore, pa sve natrag do Apfel Arene. Trčat će se i štafetni polumaraton. A nastup na njemu već su najavili gradonačelnik Zoran Paunović, kao i brojna druga poznata lica iz grada podno Biokova.

Organizatori su za prvo izdanje priželjkivali ukupno 300-tinjak trkača. Prijave još traju, a natjecatelja će biti više od 600! Pravo natjecanje gledat ćemo u polumaratonu. Kao glavni favoriti za osvajanje utrke ističu se hrvatski „Ironman” Andrej Vištica, prvak BiH u maratonu Alija Imamović, kao i slovenski prvak u triatlonu Jaroslav Kovačič.

Veliki planovi već se kuju i za buduća izdanja makarskog polumaratona. Želja organizatora je da on za koju godinu preraste u maraton, a kasnije i triatlon. Klijentela ovih brzo rastućih sportova poznata je kao „kvalitetna”, a profitirali bi svi.

Ovakvim događajima značajno se produžuje i sezona. U „zimski” period ušlo bi se s dobrano popunjenim smještajnim kapacitetima, a posljedično i restoranima, te kafićima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2023 09:52