StoryEditor
Ostalomeđu pet najboljih

Mađarici dali najviše glasova: najperspektivniji mladi hrvatski sportaš ipak nije osvojio prestižnu nagradu Piotr Nurowski

27. listopada 2019. - 10:56

Najperspektivniji mladi hrvatski sportaš, 16-godišnji plivač Franko Grgić ipak nije osvojio nagradu "Piotr Nurowski" za najboljeg mladog europskog sportaša 2019. godine u izboru Europskih olimpijskih odbora (EOO) iako je bio među pet nominiranih, ta je nagrada pripala mađarskoj mačevateljici Lizi Pusztai.

Grgić je ove godine osvojio naslove svjetskog juniorskog prvaka na 800 i 1500 metara slobodnim stilom, a na 1500 metara je postavio i novi juniorski svjetski rekord te je ispunio normu za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Pusztai je ove godine na seniorskom Europskom prvenstvu u Duesseldorfu bila članica mađarske reprezentacije koja je osvojila srebrno odličje u sablji, dok je na Europskom festivali olimpijske mladeži osvojila pojedinačno zlato u toj disciplini.

Uz Grgića i Pusztai još su nominirani bili ukrajinska skakačica u vis Jaroslava Mahučik, estonski biciklist Madis Mikhelis i talijanska gimnastičarka Giorgia Villa.

Izdvojeno

14. kolovoz 2020 11:31